Altıntaş açıklamasında; “Son zamanlarda gerek yazılı gerek görsel basında bazı kulüp başkanları ve yandaşları tarafından Merkez Hakem Kurulu’muza, hakem camiamıza yönelik seviyesiz açıklama ve eylemler asla kabul edilemez.

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

Özellikle Merkez Hakem Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet İbanoğlu hakkında bir kulüp başkanının seviyesiz ve mesnetsiz açıklamasını şiddetle kınıyoruz.

Başkanımızı ve camiamıza taraftarlık duygusu ile yanlı ve seviyesiz gerçeği yansıtmayan birçok açıklamalara tanık olduk.

Geldiğimiz noktada hakem camiamıza yönelik saldırılarda bulunulmaya davet edilmesi de asla kabul edilemez. Bu konuda tüm ilgilileri sağduyulu olmaya çağırıyoruz”

Altıntaş kimi kastetti?

Uşak İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Altıntaş’ın hedefinde hangi kulüp başkanı vardı? Bilinmiyor.

Ancak Fatih Karagümrük Kulüp Başkanı Süleyman Hurma, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu ve hakemler hakkında Pazar gümü çok sert ve ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Süper ligin 11. haftasında Konya’da oynanan maçta 1-0 öndeyken 90+7’de verilen penaltı ile takımının sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmasına sinirlenen Hurma; Bir avuç hakem Türk Futboluyla kafa buluyor. Türkiye'de futbol ve bazı kulüpler provoke edilmekte. Son 1 ay içinde konuşulanlar dahi MHK'nin hemen istifasını gerektirir. Serdar Tatlı bir mektup bırakıyor ama gereği yapılmıyor. Ferhat Gündoğdu 'Bir dakika bile dayanılabilecek bir durum söz konusu değildi' Düşünün bir MHK Başkanı böyle bir cümle kuruyor ve bu kimsenin umurunda değil. Kimse sen bunu neden söyledin demedi! Bir akademi masalı çıkardılar bazı insanları tekrar sistemin içinde tutmak, paralel bir MHK kurmak için. Bugün dehşet verici bir maç oynadım. Bu sezon 4. oldu bu" demişti.

MHK başkanı İbanoğlu’nu istifaya davet eden Hurma, takımını ligden çekmekle de tehdit etmişti.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK