Uşak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı olağan toplantısı, Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin eski belediye binasında bulunan yerinde gerçekleştirildi.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün başkanlığında Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, istihdam ve mesleki eğitim başlıklarında önemli kararlar alındığı öğrenildi.

Uşak Ili Istihdam (1)

Toplantıya; “Uşak Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses, Uşak Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş, Uşak İŞ KUR Müdürü İlhan Temel, Uşak Deri ve Karma OSB Başkanı Coşkun Güngör, Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ertan Keleş, Uşak Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Hayran, Uşak Ticaret Müdürü Abdulhafız Bozdağ, Uşak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, SGK Uşak İl Müdürü İbrahim Öztürk sendika temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

Edinilen bilgilere göre toplantıda; Uşak’ın işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak amacıyla görüş alışverişinde bulunuldu.

Uşak Ili Istihdam (2)

Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem.! Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem.!

Uşak’ta nitelikli iş gücü yetiştirmek, istihdamı artırmak ve dezavantajlı gruplar da dahil olmak üzere tüm kesimlerin işgücüne katılımını sağlamak için hep birlikte çalışılması ve işsizlikle mücadele ve işgücüne katılım oranının artırılması tüm toplumların öncelikli gündemleri ve hedefleri arasında olması gibi konular görüşüldü.

Toplantı, İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel’in Uşak’ta istihdam ve mesleki eğitim alanında yapılan çalışmalarla ilgili sunumuyla sona erdi.

Muhabir: Salih Kılınç