Müftü Çakır, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Rahmân ve Rahîm olan Allâh’ın Adıyla..

Bizleri Ramazan ayının rahmetine, bereketine kavuşturan; ardından bayram sevincini yaşatan Yüce Rabbimize hamd ve senalar olsun. İslâm’ın barış, kardeşlik, yardımlaşma, sevgi, şefkat mesajlarını tüm insanlığa ulaştıran Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’e  (s.a.s) salât ve selam olsun.

Değerli Kardeşlerim!

Arefesini yaşamış olduğumuz bu gün itibariyle bir taraftan rahmet ve mağfiret esintilerinin ruhumuzu sardığı Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşarken; diğer taraftan muhabbet ve kardeşlik iklimini teneffüs ettiğimiz bayrama ulaşmanın  sevincini yaşamaktayız. Bu gün “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş” olan Ramazan ayında yaptığımız ibadetlerin verdiği feyizle bayrama ulaşmışmanın sevincini yaşama günüdür. Ramazanı, Ramazan rûhu ve şuuruyla geçirenler için bayram zamanıdır.

Bayramlar mü’minler için kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma şuurunu oluşturma ve yaşatma günleridir. Bayramlar bizleri Rabbimizin “Mü’minler ancak kardeştir”  ilâhî fermanında vahdete erdiren, toplumun tüm kesimlerini tevhid sancağı etrafında buluşturan müstesna zaman dilimleridir.

Bu gün aynı zamanda ramazanın kazanımlarına da sahip çıkma günüdür.Ramazan ayı vesilesiyle yeniden kuşandığımız kulluk şuurunu, ibadet bilincini, sorumluluk duygusunu, merhamet ahlakını, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve kimsesizlerin kimsesi olma idrakini, bizi biz yapan değerlerimizi aynı azim ve kararlılıkla devam ettirelim. Ramazan ayı aynı zamanda kendisinde kazanılan güzel ahlâkî meziyetleri, ibadette ihlâs, kullukta takva şuurunu diğer ay ve günlere nakletme ayıdır.

Öyleyse Allah’ın emrine uyma halimiz devam etmeli ki, ömrümüz bayram gibi geçsin, bayramımız devamlı olsun. Ramazana elveda demiş olmamız, aynı zamanda; kulluğa, itaate, istikamete, cömertliğe, namaza, niyaza elveda demek olmasın.

Bayramlar, insanlar arasında dayanışma ve kaynaşmanın doruğa ulaştığı müstesna günlerdir. İslam inanç ve değer tasavvuru sevindiğine değil, sevindirdiğine bakar. Sevindirdiği kadar sevinir. Bayram sevindiğin zaman değil, sevindirdiğin zaman bayram olur. Bu kapsamda toplumumuzda bayram heyecanını yaşamayan, sevincine ortak olamayan hiç bir çocuk, yetim, öksüz, yaşlı, mazlum, mağdur, fakir, yoksul kalmamalıdır. Başta anne-babalarımız olmak üzere büyüklerimizin, akraba ve yakınlarımızın gönüllerini almalıyız. Gariplerin, yetimlerin, şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanetlerinin gönüllerine dokunalım. Bayram sevincine sadece kendi hanemizi değil; bütün haneleri ortak edelim. Ahirete irtihal eden sevdiklerimizi dualarımızla yâd edelim.

 Rabbim bizi bayramlarda sevindirdiği gibi, yarın ahirette büyük günde, hesabını alnı açık, yüzü ak olarak verip; “Ey huzura kavuşmuş insan! Sen O'ndan hoşnut, O da senden hoşnut olarak Rabbine dön. (Seçkin) kullarım arasına katıl, ve cennetime gir.” buyurduğu kulları arasına dahil eylesin.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Aziz Kardeşlerim!

Bizler, Ramazan ayı boyunca vaazlarımızda ve çeşitli vesilelerle, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2024 yılı Ramazan ayı teması olan “Ramazan ve Ahiret Bilinci” konusunda farkındalık oluşturmaya ve bu çerçevede ahiret bilincini gönüllere işlemeye çalıştık.

Yine Ramazan ayı süresince Uşak Müftülüğü olarak çeşitli organizasyonlarla hazırladığımız sahur ve  iftar programlarıyla, 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda, hafız öğrencilerimizle, üniversite öğrencileriyle, halkımızdan ihtiyaç sahipleri, engelli kardeşlerimiz, sivil toplum kuruluşları gibi çeşitli kesimlerle iftar sofraları kurup Ramazanın manevi atmosferini gönüllere taşımaya çalıştık. Vakfımızın yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya gayret gösterdik. İl merkezimizde ve ilçelerimizde 23 farklı camide hafız hocalarımız eşliğinde Enderun usûlü teravih namazlarıyla, değerli personelimiz, hafız kız ve erkek öğrencilerimiz tarafından camilerde okunan mukabelelerle, 67 yerde kadınlara yönelik mukabelelerle, 4 camimizde kıldığımız hatimle teravih namazlarıyla, hatimle sabah namazıyla ve benzer bir çok etkinliği halkımızla buluşturarak bir farkındalık iklimi oluşturma gayreti içerisinde olduk.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Uşaklı hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, bu bayramın başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere tüm İslam beldelerinin kurtuluşuna, mazlum ve mağduriyetlerinin huzur ve güvene dönüşmesine, Müslümanların ve tüm insanlığın selâmetine, güvenliğine, esenliğine vesile olmasını Cenabi-ı Allah’tan niyaz ederim.

Muhabir: SALİH KILINÇ