Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

Oda Başkanı Ümit Alp, “01 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren Şantiye Şefliği Yönetmeliği ile ilgili olarak üyelerimizin uygulamada karşılaştıkları sorunların giderilmesi amacıyla İMO Uşak Şube Yönetim Kurulumuz, İMO Uşak Şube Toplantı Salonumuzda üyelerimize yönelik yapılan toplantı düzenledi. Bu toplantıda , üye sorunlarını soru cevap şeklinde değerlendirdik ev sunumda bulunduk” dedi.

Uşak Şube Başkanı Ümit Alp yeni yönetmelik uygulamasında Şantiye Şefinin yeterlilik alabilmesi ile ilgili konularda istenen kriterleri üyelerine şöyle aktardı:

- Şantiye Şefinin üstleneceği yapının maliyet bakımından ağırlıklı olduğu grup seçimi.

- Şantiye Şefliğinde iş deneyimi (Ekap veya e- şantiye sisteminden kayıtları).

- Mevcut Şantiye Şeflikleri sayısını , belirtilen Şantiye Şefi Yeterlilik taahhütnamelerini yapı ruhsatı alınacak işin ruhsat veren idareye bildirilmesi gerekmektedir.

 Alp, bu bilgilerle ilgili olarak, yapı ruhsatları ve yapı kullanım izinleri , e- şantiye dökümü veya Ekap dökümü, SGK hizmet dökümü e- devlet ten , YDS den şantiye dökümü destekleyici bilgi olarak ilgili idareye sunulabileceğini bildirdi.Toplantıya üyelerimizin ilgisi çok yoğun oldu” dedi.

Muhabir: Seher ZEYBEK