Dün genel kurulunu yapan Uşak İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) bugün de yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerini seçmek için sandık başına gidiyor.

Odanın 2010-2012 ve 2022-2024 yılları arasında şube başkanlığını yapan deneyimli ve sevilen inşaat mühendisi Ümit Alp, genç bir liste ile 2026’ya kadar başkanlık yapmaya devam edecek.

Küçükçarşı’da bulunan Uşak İMO binasında yapılan seçimlerde odaya kayıtlı yaklaşık 600 mühendisin oy kullanması bekleniyor. Genel kurula liste sunan tek isim olan Alp yaptığı değerlendirmede; “Dün genel kurulumuzu yaptık. Bugünde seçimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Uşak’ta görev yapan ve odamıza kayıtlı yaklaşık 600 inşaat mühendisi arkadaşımız bugün oy kullanacaklar.

Kamuda çalışan mühendislerin odaya kayıt zorunluluğu olmadığı için ilimizde mühendis sayısı daha fazla olmasına rağmen odamıza kayıtlı yaklaşık 600 mühendis oy kullanabiliyor.

Yönetim kurulumuz tamamen genç arkadaşlardan oluşmaktadır. Onlara ağabeylik etmek için de başkan adayı olarak ben varım.

Uzun zamandır mevzuatta inşaat mühendislerinin yeri doğrultulamamıştı. Ancak 6 Şubat depremleri sonrası mevzuatta yapılan değişikliklerle inşaat mühendislerinin yeri ve önemine vurgu yapan bir konum oluşmaya başladı.

Bizlerde meslektaşlarımızın eğitim düzeyinin ve iş deneyimlerinin artması için çaba göstereceğiz” dedi.

Tek liste ile gidilen seçimlerde Uşak İMO yönetim kurulu üyelerinin de şu isimlerden oluşması bekleniyor:

Uşak’ta 19 Eylül Perşembe akaryakıt fiyatları Uşak’ta 19 Eylül Perşembe akaryakıt fiyatları

Yönetim Kurulu (ASİL): Ümit Alp (başkan)Öznur Akşahin, Murat Yatkın, Aslıhan Tuncer, Halil İbrahim Kızıldağ, Yahya Çelik, İsmet Kara

Yönetim Kurulu (YEDEK): Salih Alp Atalan, Esin Kılıç, Celal Onur Şahal, Fatma Nur Güzel, Abdullah Akbay, Buşra Özay, Emre Şen.

Genel Merkez Genel Kurul Üyelikleri (ASİL): Mehmet Çakır, Ali Osman Doruk, Ümit Alp,  Celal Onur Şahal, Murat Yatkın.

Genel Merkez Genel Kurul Üyelikleri (YEDEK): Öznur Akşahin Halil İbrahim Kızıldağ, Yahya Çelik.

Muhabir: Salih KILINÇ