İtfaiye Müdürü Kudret Aydın, Uşak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak her türlü yangına günün 24 saati hazır olduklarını belirterek Uşaklıların yangın yönünden güven ve huzur içerisinde olmasını, ama yangına karşı da her türlü tedbiri almalarını hatırlattı.

İtfaiyeciler Haftası nedeni ile kendilerini ziyaret eden gazetecilere bir yangın tatbikatı düzenleyen Uşak Belediyesi İtfaiye ekipleri tam not aldı.

85 personelin görev yaptığı birimde görevli olan itfaiye erleri, yemek yerken verilen alarm üzerine elbise, araç ve gereçlerin kaparak itfaiye araçlarına koştu. Araçlar İtfaiye Müdürlüğünü alarm verdikten 30 saniye sonra terk etti.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Akse Mahallesi yakınlarında bulunan metruk kulübede ateşe veriline tekstil çuvalları yanarken 2 dakika içerisinde yangın mahalline 2 itfaiye aracı yetişti. İtfaiye erleri 5 dakika olmadan atık elyaf yangınına müdahale ederek köpük sıktı ve çok kısa sürede yangını başarıyla söndürdü.

Uşak Belediyesi’nin 18 yıllık deneyimli Müdürü Kudret Aydın, “Gördüğünüz gibi ekibimiz yangın çok kısa süre içerisinde söndürdü. 85 çalışanımız 14 aracımız, her türlü elbise ve itfaiyecilerimizin güvenliğini sağlayacak cihazlarımız vardır.

Saygıdeğer Uşak halkının canı ve malı bize emanettir. Ekimizle her zaman bu bilinçle hareket ediyoruz.

Sürekli eğitim ve tatbikatlarla en çabuk bir şekilde yangınlara müdahale ediyorum. Ekibime çok teşekkür eder, İtfaiyeciler Haftası’nı kutlarım” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK