İl Özel idaresi ve AFAD Müdürlüğü tarafından ortaklaşa temin edilen 1 milyon TL değerindeki; benzinli ağaç kesme makinası, taşlama makinası, benzinli demir ve beton kesme makinası, kesici ve yarıcı, büyük ve küçük kırıcı ve delici, barte, toz maskesi, dizlik ve dirseklik takımı, iş eldiveni, gözlük kulak tıkacı, jeneratör, kompresör ve aydınlatma cihazları Uşak Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Jandarma Komutanı Kd. J. Albay Fahri Semiz, Uşak Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, AFAD Müdürü Burak Edin, Uşak İl Özel İdaresi Sekreteri Ertan Keleş ve daire müdürleri katıldı.

Fahri Semiz

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Uşak Jandarma Komutanı J. Kd. J. Albay Fahri Semiz, “Uşak Valiliğimizce sağlanan arama kurtarma teçhizatı teslim töreni için buradayız. Geçen yıl 6 Şubat tarihinde meydana gelen asrın felaketi olarak tanımlanan iki büyük deprem sonrasında ülke genelinde meydana gelebilecek doğal afetlerin hâsıl olması halinde özellikle Jandarma Komando birliklerimizin arama ve kurtarma kapasitelerini artırma ihtiyacı duyulmuş bu minvalde ilimizde ordumuzun göz bebeği jandarma komando birliğimizin bir timi Sayın Valimizin de onayı ile geçtiğimiz yılın Ekim ve Kasım ayında bir ay süre ile İzmir Bornova’da Jandarma Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen doğal afetlerde arama kurtarma eğitimine tabi tutulmuştur. Bu 17 kişilik arama kurtarma birliğimizin ihtiyacı olan Uşak AFAD Müdürlüğü ve Uşak İl Özel İdaresi tarafından temin edilen yaklaşık 1 milyon TL değerindeki teçhizatımıza bugün kavuşuyor. Başta Sayın Valim olmak üzere emeği geçen bütün kurum ve müdürlerime çok teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

AFAD Uşak İl Müdürü Burak Edim konuşmasında; “Son yıllarda sık sık karşı karşıya kaldığımız afetlerde ve mücadelelerde yalnızca ülkelerin afet durumlarına müdahale kurumlarının kapasitesi yeterli olamamaktadır. Bizlerde Uşak İl Afet Müdürlüğü olarak bu durumu kabul ediyor ve diğer kamu kurum ve sivil kurumları eğitmeye özen gösteriyoruz. Arama ve kurtarma çalışmalarımızda en önemli partnerlerimizden birisi olan kahraman Türk Jandarması gerek yetişmiş personelinin kalitesi gerekse yüksek teknolojik donanımıyla farkını ortaya koyan arama kurtarma sahalarında elini değil gövdesini taşın altına koyan Kurumlarımızdan bir tanesidir. İl Jandarma Komutanlığımız bünyesinde arama kurtarma timinin Uşak’tan aziz milletimize uzanacak bir yardım eli olarak görüyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş'ta üst üste 4 deprem oldu: 1'si 5 şiddetinde.! Kahramanmaraş'ta üst üste 4 deprem oldu: 1'si 5 şiddetinde.!

Vali Ergün Tören

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “Bugün bu güzel bahar gününde sizlerle birlikte bu güzel etkinlikte bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Ülkemiz bir deprem bölgesinde yer almaktadır. Can kaybı yaşamak istemiyorsanız önceden önlem alacaksınız. Bu temel kuraldır. Bildiğiniz üzere geçen yıl Yüzyılın felaketini yaşadık. Uşak olarak ben, İl özel ve Çevre Şehircilik, emniyet jandarma hepimiz vatandaşın yardımına koşmuştuk. Şunu bilelim ki ne kadar eğitimli ve bilinçli yetişmiş personeliniz varsa arama kurtarma çalışmalarında o kadar başarılı olursunuz. İlimiz ve ülkemiz için ne kadar çok böyle personel yetiştirirsek dünyanın neresinde bir afet olsa bu ekip tercih edilir. Bizde bu kapsamda bir jandarma timimizi eğitme gönderdik. Uşak olarak biz 2*24 yılını afet ve kurtarma olaylarında yetişmiş eleman sayısını artırma yılı olarak ilan ettik. Sadece jandarma değil, sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüklerinde eğitim almış ekibimiz var. Eğitimli personele gerekli eğitimin yanında araç ve gereçte vermek gerekiyor. işte bizde bugün İl Özel İdare ve AFAD Müdürlüğünün destekleri ile bu techizatalrı aldık. Uşak, bu konuda duyarlı bir il. Depreme hazırlıklı olma bizim birinci önceliğimiz. İnşallah Uşak’ta depreme hazırlıklı olma konusunu bir iki kademe yukarı çıkaracağız. AFAD İl Müdürlüğümüz yeni binasında görselleri ve toplantı salonlarıyla çok güzel olanaklara kavuştu. Uşaklı hayırseverlerin desteği ile çok şükür aşevimiz tamamlandı. Deprem anında elimizin altında depremzedelerin gıda ihtiyacını karşılamak için 30 bin kişiye yemek verebilecek bir tesisimiz oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Vali Telszi

Daha sonra Uşak İl özel idaresi ve AFAD tarafından Uşak Jandarma Komutanlığına teslim edilen teçhizatlıların bulunduğu stantlar gezildi.

Uşak Jandarma

Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır’ın yaptığı duaların ardından tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Muhabir: Salih Kılınç