Uşak ili genelinde elektrikli bisiklet, mobilet, motosiklet atv vb. araçların yaygınlaşması ile birlikte; sürücü belgesiz, yetersiz ehliyetli, tescilsiz, kasksız ve ekipmansız araç kullanmak gibi kural ihlallerini önlemek ve bu tür araçların sürücülerini ikaz ederek eğitip, durumsal farkındalık yaratmak, suç unsuru tespit edilenler hakkında ise yasal işlem yapmak için, Uşak İl Jandarma Komutanlığınca; tüm ilçelerde jandarma sorumluluk alanında asayiş ve trafik timlerinin katılımı ile motosikletlere yönelik özel denetim ve kontrol uygulaması gerçekleştirildi.

Son yıllarda ülkemizde her geçen gün trafiğe çıkan motorlu bisiklet ve motosiklet sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Günümüzde iki tekerli araçlar  gerek bireysel kullanım gerekse kurye hizmetlerinin artmasına bağlı olarak trafikte yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ülke geneli 2023 yılı ilk 10 aylık veriler incelendiğinde; motosiklet ve motorlu bisikletlerin tescil edilen tüm araçların %17,2’sini oluşturmasına rağmen kazalara karışma oranının % 23,8 olduğu ve bu kazalarda (331) kişinin kaza yerinde hayatını kaybettiği, 91.560 kişinin de yaralandığı görülüyor.

Düzce'de zincirleme kaza meydana geldi Düzce'de zincirleme kaza meydana geldi

İşte bu tür üzücü kazaları önlemek için Uşak Jandarma Komutanlığı da denetimlerini artırdı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Uşak İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması olarak; incinebilir yol kullanıcıları olarak tanımladığımız motosiklet ve motorlu bisiklet sürücü ve yolcularının daha güvenli seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde tescilsiz, sigortasız, muayenesiz, kasksız, koruma başılksız, koruma gözlüksüz ve geceleri görünmelerini sağlayacak olan reflektif yeleksiz trafikte seyreden bu araç sürücü ve yolcularına uyarılarda bulunmaktayız. Denetimlerimize 2021-2023 Trafik Güvenliği Eylem Planında da belirtildiği üzere "Trafikte 1 can kaybı bile fazladır" mottosuyla devam ederek, trafiği daha güvenli hale getirmek için çalışıyoruz” denildi.

Sivaslı İlçe Jandarma trafik ekiplerince yapılan denetimlerde 5 adet Motosiklet sürücüsü ve sahibine 2918 sayılı K.T.K.'nun ilgili maddeleri gereğince toplam trafik idari para cezası uygulanarak, 5 adet motosiklet trafikten men edilerek Kader Yediemin otoparkına çektirildi. 

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK