13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler! 13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler!

15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda düzenlenen jandarmanın 185. Kutlama törenleri sırasında Uşak Jandarma Komutanlığı Komando Birliği Gösteri Ekibi zeybek gösterisi sundu.

Komando Bayrak

Ege yöresi zeybek oyunlarından derlenen halk oyunları gösterisi, Uşaklılara büyük bir gurur ve sevinç verdi. Gösterinin sonunda Türk Bayrağı açan Uşak’ın kartalları izleyicilerden büyük alkış ve tezahürat aldı. Uşak Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Uşak Zeybek

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in kutlama mesajı okundu. Teğmen Buse Nisa Yılmaz tarafından Jandarma Genel Komutanlığı tarihçesi okundu. İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz günün anlam ve önemi belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Zeybek Gösterisi

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 185'inci yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyleyerek söze başlayan Kıdemli Albay Fahri Semiz , "Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Jandarma teşkilatının kuruluşunun 185. kuruluş yıldönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ve Cumhuriyet'imizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum"dedi.

Zeybek Uşak

Törende konuşan Uşak Vali Vekili Önder Can, jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladı. Uşak Vali Vekili Önder Can, "Sizlerin de takdiridir ki Jandarma teşkilatımız yüzölçümü itibariyla ülke topraklarının çok büyük bir kısmında asayiş ve düzenin sağlanması ve adaletin hakim kılınması için mesai kavramı gözetmeksizin bu emeğin içinde olan bütün personelimize teşekkür ediyorum." dedi.

Zeyekler

İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ise, "Sermayesi can olan teşkilat, göğsünde ve alnında bayrak taşırlar. Jandarma teşkilatımızın da göğsünde ve alnında Türk Bayrağı vardır. Bu bakımından her iki teşkilatın da birbirini kardeş görerek hizmet yürütmesini ayrıca çok önemli buluyorum. Jandarma teşkilatımızın kuruluşunun 185. Yıldönümünü tebrik ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından jandarma komandolar tarafından zeybek gösterisi yapıldı. Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 185. yıl dönümüne ilişkin şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Uşak Jandarma Komutanlığı'na ait ekipmanların bulunduğu stantlar gezildi.

Muhabir: Ece Yıldırım