Karun (2)

Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri bir kahve zinciri işletmesinin bulunduğu kaçak olduğu iddia edilen kısmı yıkmak istedi. Kahve zincirinin balkonunda oturup çayını kahvesini içen müşteriler, yıkım için gelen iş makinalarını görünce şaşkınlık yaşadı. Ancak Karun AVM sahibi Uşak Belediyesi eski başkanı Erhan Akçay ve avukatlarının tebligat sorması üzerine ekipler tebligatı gösteremedikleri için hiçbir işlem yapılamadı.

Karun (3)

Karun AVM’de bulunan bir kahve markası zincirine ait sundurmanın bulunduğu alanı yıkmak için Uşak Belediyesi ekipleri iş makinalarıyla geldi.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ Haber ekibi olarak Karun AVM Sahibi Uşak Belediyesi eski başkanı Erhan Akçay ile görüştük. Akçay’dan olayın detaylarını öğrendik.

Karun (1)

Tebligatları doğru yapmadıkları anlaşılınca bırakıp gittiler diyerek sözlerine başlayan Akçay, “Zabıta ve yıkım ekipleri beraberinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, Uşak Belediyesi Avukatı Meral Gülmez Saçar geldi. Bizim de avukatlarımız geldi. Hemfikre vardık tebligatlarını yaptıktan sonra gelecekler. Konunun muhatabı ben değilim. Benimle ilgili bir sorun değil ama neticede benim kiracımın yeri oluyor. Ben onu korumakla yükümlüyüm. Tebligatlarını yaptıktan sonra tekrar gelecekler.

Karun (4)

“Atapark’ta bulunan 40 işletme de yıkılacak mı?”

Atapark’ta bulunan 40’a yakın işletmede aynı sorun söz konusu. Hepsinin önünde sundurma bulunuyor. Oralar d yıkılacak mı?  Öncesinde böyle bir konunun tebliğ edilmesi gerekiyor. Sadece Karun AVM’de bulunan kahve zinciri mi sorun yaratıyor? Burası yıkılırsa sorun çözülecek mi? Diğer işletmelerin önünde bulunan sundurmalar da yıkılmaz ise, bu yıkılan kahve zincirine haksızlık olmaz mı? Belediye’nin ne yapmaya çalıştığını ben de anlamadım.

Bugün Afyonkarahisar’dan kahve zinciri markasının Bölge Müdürü de buraya geldi. O da sadece burası yıkıldığında tüm sorunlar çözülecek mi? Dedi. Tebligattan sonra 30 günlük süre içerisinde sorun işletme tarafından giderilmezse o zaman Belediye müdahale edebilecek. Civardaki 40 işletmeye eşit muamele uygulanmazsa şayet kahve zinciri markası tarafından dava konusu olabilir diye düşünüyorum.” Dedi.

Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı

Muhabir: Ece Yıldırım