Uşak merkezde Durak, İslice ve Sarayaltı mahallerinde yaklaşık 47,7 hektar alanda yapılan imar planı revizyonuna gelen yürütmeyi durdurma kararına istinaden hazırlanan 1/ 5000 ölçekli Nazım İmar planı revizyonu, Uşak Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Planların 15 Ocak 2024 tarihine kadar askıda kalacağı öğrenildi.

1/100.000 ölçekli Uşak Çevre Düzeni Planı, Uşak İl Genel Meclisi tarafından 08.09.2008 tarih ve 240 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan proje planları çeşitli değişikliklere uğrayarak sonraki dönemlerde de belediye Meclisi tarafından hazırlandı.

Tarakçıoğlu Sitesi ve Uşak Belediyesi kent tarih Müzesi gibi 2 sit alanı olan bölgenin tamamı özel kişilerin mülküydü. Planların son haline hak sahibi 5 vatandaş itiraz etti.

Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim

İtirazları kabul eden Uşak İdare Mahkemesi 2023/373 Sayılı kararı ile üç nedenden dolayı mevcut imar planlarını reddetti.

Birinci neden; planları onay veren bazı belediye meclis üyelerinin bölgede tapulu mülkleri olduğu, kendi mülkleri bulunan bölge için hazırlanan planlar için oy kullanması gerekiyordu.

İkinci neden; hazırlanan 1/1000’lik ve 1/5000’lik planların ayrı ayrı yazılması gerekirken ikisinin aynı yazılması oldu.

Üçüncü neden de projeyi hazırlayan şehir plancılarının A sınıfı planlamacı olması gerekirken B sınıfı plancıların hazırlayarak imzalaması gösterildi.

İtirazları değerlendiren mahkeme planları iptal edince Uşak Belediyesi yeni nazım imar planları hazırlayarak 15 Ocak 2024 tarihine kadar askıya çıkardı.

Plan 1

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK