Uşak İskender Pala Halk Kütüphanesinde müdürlüğünce düzenlenen etkinliğe katılan görme engelli vatandaşlara “Braille alfabesi (Körler Alfabesi)  ile yazılmış kitap ve beyaz baston hediye eden Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan; kütüphanede görme engelli vatandaşlar için Braille alfabesi ile yazılı ve sesli kitaplar bulunduğunu belirterek görme engelli vatandaşları kütüphaneye beklediğini belirtti.

Ceylan; “Müdürlük olarak bugün sizlerle bir araya gelmek ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bu projesinden sizleri bilgilendirmek istedik. Braille alfabesi ile yazışmış kitapları kütüphanemizde bulundurmak Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bir projesidir. Kütüphanemizde aynı zamanda sesli kitaplarda mevcuttur.

Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un, Bakan Yardımcımız Sayın Gökhan Yazgı’nın, Kütüphaneler Genel Müdürü Sayın Taner Beyoğlu ve Valimiz Sayın. Dr. Turan Ergün’ün sizlere selamlarını da getirdim.

Geri Ödemesiz Burs tuzağına dikkat Geri Ödemesiz Burs tuzağına dikkat

Şunu bilmeniz istiyoruz ki; kütüphanemiz daima hizmetinizdedir. Burada çalışan güvenliğinden il müdürüne kadar hepimiz sizlerin hizmetindeyiz. Konsept olarak Türk edebiyatının en önemli esrelerinden pek çoğu Braille alfabesine çevrilerek buralara kitap olarak aktarıldı. Sizleri taleplerinize gör bu tür kitaplarımız güncellenecektir.

Gerek Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürümüz Sayın Zekai İnan ve Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan olarak bizler sizlerin 24 saat hizmetindeyiz. Sizin için elimizden geleni yapacağız.

Kitabın önemini konuşmamıza gerek yok. Size Braille alfabesi ile yazılmış birkaç kitap ve küçük hediyelerimiz olacak. Ayrıca birde müdürlük olarak Braille kursu açmayı planlıyoruz. Etkinliğimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Altınokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanı Serkan Çiğdem başkanlığında etkinliğe katılan görme engelli vatandaşları kütüphaneye abone yapan Ceylan, onlara, Braille alfabesi ile yazılmış kitaplar ve beyaz baston hediye etti.

Etkinliğe; Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Zekai İnan, Altınokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanı Serkan Çiğdem ve şube yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Braille alfabesi veya Körler alfabesi; 1821 yılında Louis Braille tarafından geliştirilmiş görme engelli insanların okuyup yazması için kullanılan bir alfabe yöntemidir.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK