TBMM Genel kurullarında neredeyse her gün söz alan, her konuşmasında Uşak ve Türkiye’nin sorunlarını dile getiren CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, TBMM’de söz alarak ilginç bir soru sordu.

Karaoba Aa

Aile hekimlerinin sorunlarına değinen Karaoba, “Aile hekimlerimiz angarya ve ceza yönetmeliğiyle karşı karşıyalar. Hukuka ve tıbba aykırı olan bu yönetmelik, birçok konuda hak kaybına sebep olmakta. Nüfus kesintisi ve ödeme katsayılarıyla hekimlerimiz büyük bir ödeme kaybı yaşayacak. Sözleşme yenileme şartları ve performans kesintisiyle hekimlerimize sürekli bir sopa gösteriliyor. Entegre sağlık hizmetlerinde çalışan emekçilerimizde nöbet yükümlülüğü artırılmak isteniyor. Akılcı ilaç kullanımı ve hasta memnuniyetiyle teşvik ödemeleri, cari gider kesintisi ve sözleşme yetkisi aile hekimlerimizi birçok idari işle meşgul ediyor.

Bir hekim olarak buradan sormak istiyorum: Bu yönetmelikle gelmeyen hastanın parası hekimden kesiliyor da peki, camiye gelmeyen cemaatten dolayı imamlardan para kesecek misiniz? Aklımızla dalga geçmeyin!

Uşak’ta uyuşturucu ve kaçak tütün operasyonu düzenlendi Uşak’ta uyuşturucu ve kaçak tütün operasyonu düzenlendi

Hekim Birliğinin 19 Ekim Cumartesi mitingine tüm halkımızı davet ediyorum. Sağlık emekçilerimiz hakkını alıncaya kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

Muhabir: SALİH KILINÇ