Orhan Dengiz Anadolu Lisesi öğrencilerinin Cumhuriyet'in 101. yılına özel hazırladıkları 3 dakika 50 saniyelik “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” koreografi klibini 7 okul öğretmeni hazırladı ve 500 öğrenci rol aldı.

Öğretmenler; Kamuran Aydın, Figen Özkan, Senem Gün Aksel, Teoman Dümen, Nirgül Çelik, Nurhan Uzun ve Yaşar Deliayan bu güzel çalışmada yer aldı.

Od 1

Uşak Orhan Dengiz Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan klip çalışmasında; Kurtuluş Savaşı’nın simgelerinden birisi olarak kabul edilen, 1933 yılında Uşak’ta çekilmiş “Cumhuriyeti biz böyle kazandık” temalı fotoğraf, “Cumhuriyeti biz böyle yücelttik” temasıyla yeniden canlandırıldı.

Od 4

Klipte rol alan 500 öğrencilerin bedenleriyle yazdığı “Sonsuza kadar işareti ve Cumhuriyet” yazısıyla da bilimle, teknolojiyle, sanatla, sporla, çeşitli meslek dallarıyla, yediden yetmişe, Cumhuriyeti benimseyen herkesle geldiğimiz nokta vurgulanmış.

Od 5

Klipte sıklıkla yer verilen ve Ulu Önder Atatürk’ün veciz sözlerinin yer aldığı dalgalanan Türk Bayrağı görüntüleriyle de al bayrağımızın ülkemizin her yerinde dalgalandığı ve geleceğimizin ışığı öğrencilerimizin ellerinde sonsuza kadar dalgalanacağı mesajı verilmiş.

Od 3

Uşak Öğretmen Akademileri Başlıyor Uşak Öğretmen Akademileri Başlıyor

Klip sonunda da klibin hazırlanmasında destek olan; Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü, Uşak Belediyesi Tiyatro Topluluğu, AFAD Uşak Müdürlüğü Uşak Gençlik Spor Müdürlüğü ve Nihat Özkan’a da teşekküre yer verilmiş.

Muhabir: SALİH KILINÇ