Konuyla ilgili Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Bu kapsamda Uşak Öğretmen Akademileri açılış programı, Millî Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Dr. Ömer Faruk Yelkenci'nin teşrifleriyle 30 Ekim Çarşamba günü saat 19.30'da Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecektir” denildi.

Zafer Partisi Uşak İl Başkanı Hakan Savaş istifa etti Zafer Partisi Uşak İl Başkanı Hakan Savaş istifa etti

Ogrtemenakademi

Öğretmen Akademileri nedir?

Millî Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez uygulanacak “Öğretmen Akademileri” hakkında sitesinden şu bilgileri verdi: “Türkiye’nin eğitim geleceğini şekillendiren öğretmen adaylarını en iyi şekilde yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Eğitim fakültesi mezunlarına yönelik sunulan kapsamlı eğitim programları ve destekleyici kaynaklar sayesinde, öğretmen adaylarının mesleki gelişimlerini en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir.

Milli Eğitim Akademisi, Türkiye’deki öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan yeni bir eğitim kurumudur. Akademi, öğretmen adaylarına mesleğe başlamadan önce 550 saatlik zorunlu bir eğitim vermektedir. Eğitimden başarıyla geçen adaylar sözleşmeli olarak atanacak ve üç yıl sonunda kadroya geçme hakkı elde edecektir​.

Milli Eğitim Akademisi’ne girişler, KPSS puanına göre yapılacak ve bu sistem ilk defa 2025 KPSS puanıyla uygulanacaktır. Eğitim programı dört dönemden oluşacak ve her dönem 10 ila 14 hafta sürecektir. Bu süreçte öğretmen adaylarına günümüz itibarıyla 23 bin TL’ye tekabül eden bir ödeme yapılacaktır.

Muhabir: SALİH KILINÇ