Şemsiye (1)

Uşak’ta maddi hasarlı kaza yolcuları mağdur etti Uşak’ta maddi hasarlı kaza yolcuları mağdur etti

Daha öncesinde kapalı pazaryeri olan Çarşamba Pazarı, bir önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın Çarşı Uşak projesinin içinde kaldığı için belediye binasının önünde bulunan alana taşındı. Üzeri açık olan alan, Pazarcı esnafına yaz kış çile çektiriyor. Yağmurlu günlerde de çekilmez bir hal alan pazaryerinde bu hafta pazarcılar şemsiyeleriyle boğuştu.

Sıcak havaların hakim olduğu son günlerde Uşak, tam manasıyla kavruluyor. Pazara alışverişe gelen vatandaşlar havanın esmesine, serinlik olmasına sevinse de pazar esnafı için aynı durum söz konusu olmadı. Pazarcılar, uçup devrilen şemsiyelerini bir kaza olmadan toplamaya çalıştı. Kimi pazarcılar ise, şemsiyeler düşmeden müşterileri gelene kadar şemsiye direklerini güvenli olması için tuttu.

Şemsiye (2)

Görüştüğümüz Pazar esnafı, Özkan Yalım’dan beklentilerinin olduğunu dile getirerek, “Başkanımız seçim zamanında buraya geldiğinde bizlere dert ve sıkıntılarımızı sormuştu. Bizler de tek tek anlatmıştık. Tuvaletimizin dahi olmadığını, üzerimizin üstünün açık olduğunu, yaz kış çile çektiğimizi söylemiştik. O da bizlere söz vermişti. Seçildiği takdirde bizlerin sorunlarını çözeceğine ve pazarın üstünün kapatılacağına. Çok bir şey istemiyoruz ki. Zaten buraya gelmek de istemiyorduk. Eski pazaryerimizden memnunduk, kendi müşterimiz vardı. Yağmur çamur sorun olmuyordu. Şimdi burada tuvalet sorunumuz çözüldü. Beklentimiz kış olmadan üzerimizin kapatılıp, hem bize hem Uşak halkına yakışır bir pazaryeri olması” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Ece Yıldırım