Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan “Sağlıklı Yaşam Merkezleri Tanıtım Kampanyası”na Uşak Sağlık Müdürlüğü de katıldı.

Sağlık Müdürlüğü Merkezleri

Bu amaçla yayınlanan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Sağlıklı Hayat Merkezleri sağlığa yönelik risklerden bireyleri ve toplumu korumak, erken tanı imkanlarını sağlamak, sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek amacıyla kurulan merkezlerdir. Uşak Sağlıklı Hayat Merkezi de ilimizde hizmet vermektedir. Sağlıklı Hayat Merkezimizde diyetisyenler tarafından sağlıklı beslenme danışmanlığı ve fizyoterapistler tarafından fiziksel aktivite danışmanlığı verilmektedir. Gebe bilgilendirme sınıfımızda gebelik, doğum, gebelik sonrası dönem ve yenidoğan bakımı ile ilgili eğitimler verilmekte ve uygulamalar yapılmaktadır. Üreme sağlığı Danışmanlığında bireylere uygun danışmanlık hizmeti sunulmakta ve rahim içi araç uygulaması yapılmaktadır. Psikologlar tarafından ruh sağlığı danışmanlığı, çocuk gelişimciler tarafından çocuk ergen sağlığı danışmanlığı ve sosyal çalışmacılar tarafından sosyal hizmet danışmanlığı verilmektedir. Sigara kullanımını bırakmak için sigara bırakma polikliniğimiz bulunmaktadır. Sağlıklı Hayat Merkezimizde Ulusal Kanser Tarama Programları kapsamında rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve kalın bağırsak kanserine yönelik taramaların yapıldığı ve eğitimlerin verildiği KETEM Birimimiz de bulunmaktadır.

Sağlık Müdürlüğü

‘Hastalığa Değil Sağlığa Yatırım’ yapmak için sizleri Sağlıklı Hayat Merkezimize bekliyoruz. Aile hekimleriniz tarafından ya da kurumumuza başvurarak ya da telefon ile ulaşarak randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Adres:  Cumhuriyet Mahallesi 1. Emlak Sokak No:39/A Merkez UŞAK

Telefon: 0 276 216 70 00 – 108”

Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

Muhabir: Salih Kılınç