Sağlık-Sen Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu'nun liderliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekildi. Sağlık çalışanlarının Gazze'ye yardım götürdüğü belirtilirken, uluslararası toplumun Gazze'deki insani krize samimiyetle müdahale etmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, İsrail yetkililerinin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde insanlık suçlarına karşı yargılanması gerektiği ifade edildi. Uşak Sağlık-Sen üyeleri, Uşak eğitim ve araştırma hastanesi önünde toplandı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını şiddetle kınadı.

Sağlık-Sen Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu, açıklamada şunları söyledi: "Kalbi Filistin için atan, Yüreği Gazze’de çarpan, Filistin halkının acısını kurşun yarası gibi yüreğinde taşıyan vicdan sahibi değerli katılımcılar; İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız! Vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler için, şehit olan sağlık çalışanları için buradayız! Gözü yaşlı anneler, bağrı yanık babalar için, süt kokulu bebekler için, vicdanların sesi olmak için buradayız."

Aloğlu ayrıca, Gazze'deki olayları şiddetle kınayarak şunları ekledi: "Katledilen annesini saçından teşhis eden kız çocuğunun feryadı içimizi acıtıyor. Gazze’de şu anda; sivil binalar bombalanıyor! Hastaneler bombalanıyor! İbadethaneler bombalanıyor! Çocuklar öldürülüyor! Kadınlar öldürülüyor! Yaralılar ve sağlık çalışanları öldürülüyor! Ambulanslar vuruluyor!"

Sağlık-Sen üyeleri, insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı olan bu saldırıları şiddetle kınayarak, Gazze'deki mazlum halkın yanında olduklarını dile getirdi. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıların insanlık adına utanç verici olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumu, Gazze'deki acil duruma müdahale etmeye çağırdı.

Aloğlu, Gazze'ye insani yardımın önemine vurgu yaparken, Türkiye'nin bu yardımları ulaştırmak için girişimlerde bulunduğunu belirtti. Sağlık çalışanlarının, Gazze'deki yaralılara yardım etmek amacıyla bölgeye gönderildiğini ve dualarının, Gazze'deki yaraların sarılması, zulmün son bulması ve sağlık çalışanlarının sağ salim dönmesi için olduğunu sözlerine ekledi.

Yarın Uşak'ın bu ilçelerine elektrik kesintisi uygulanıyor Yarın Uşak'ın bu ilçelerine elektrik kesintisi uygulanıyor

Son olarak, Aloğlu İsrail'in uluslararası ceza mahkemesinde yargılanması gerektiğini ifade ederek, İsrail-Filistin sorununun çözümü için bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Muhabir: Seher ZEYBEK