Yılan hikayesine dönen Uşak Seramik A.Ş. Olağan Genel Kurulu bir türlü yapılamıyor. İlki 1 Temmuz tarihinde yapılması gerekirken çıkan arbede sonucu başlamadan ertelenen genel kurul, bu kez de bazı hisse sahiplerinin bilançoları incelemek için süre talep etmesi üzerine bir ay geriye ötelendi.

Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

Sermik 1

Uşak Seramik A.Ş. Olağan Genel Kurulu için Uşak Seramik Fabrikası’nda sabahın erken saatlerinde olağanüstü bir hareketlilik göze çarptı. Fabrika girişinde özel güvenlik ve jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldılar.

Divan başkanlığına şu an fabrika yönetimini elinde tutan Hüseyin Tanış’ın önerdiği şirket avukatı Mert Kaya oy çokluğuyla seçildi.

Genel kurul yapılırken en çok hisseye sahip ortaklardan Çiğdem Meto ve Ömer Hayati Kondu, bilançoları inceleyemediklerini belirterek genel kurulun ileri bir tarihe ertelenmesini istedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tanış, Meto ve Kondu’dan, fabrikanın zarar edeceğini ve hisselerin değer kaybedeceğini öne sürerek dilekçelerini geri çekmelerini istedi.

Ancak, karşı taraf kabul etmeyince genel kurul bir ay sonrasına ertelendi.

454779875 1216471339314529 7305973196900312128 N

Genel kurul ertelendi hisseler değer kazandı

Borsada güne 18, 66 TL’ den açılışla başlayan Uşak Seramik A.Ş. hisseleri, genel kurulun ikinci kez ertelenmesi haberine olumlu tepki vererek kapanışta yüzde 9,95 değer kazanarak 21 TL’ye ulaştı.

Ancak, fabrika yönetimindeki belirsizlik üretimi de olumsuz etkiliyor ve hisse senetleri borsada dalgalı bir seyir izliyor.

Genel kurula kadar geçecek bir aylık sürede tarafların çoğunluğu ele geçirmek için hisse alımı yapmaları şirketin hisse değerlerini yükseltebilir. Hisse almak isteyen yatırımcılar, 11 Ağustos pazartesi günü son durumu görüp ona göre hareket etmek istediklerini belirtti.

Muhabir: SALİH KILINÇ