Muayenehaneye gelen hastalara broşürler dağıtılırken, köy sağlık evleri ve kahvehanelerde vatandaşlara soba ve karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunda bilgiler veriliyor.

Karbonmonoksitin renksiz, tatsız, kokusuz, ancak ölümcül bir gaz olduğunu vurgulayan uzmanlar, özellikle kış aylarında kullanılan sobalar, kombiler ve şofbenlerin yanmasıyla oluşan risklere dikkat çekiyor. Sıkça karşılaşılan zehirlenme durumlarına karşı alınacak önlemleri anlatan uzmanlar, özellikle baca bakımının düzenli olarak yapılmasını ve karbonmonoksit dedektörleri kullanılmasını tavsiye ediyor.

Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

Her yıl kış aylarında ülkemizin dört bir yanından bildirilen karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı önlem almanın hayati önem taşıdığı belirtiliyor. Vatandaşların bilinçlenmesi ve gerekli tedbirleri almalarıyla, bu tür acil durumların önlenebileceğine vurgu yapılıyor. Zehirlenme belirtileri arasında baş ağrısı, bulantı, nefes darlığı, baş dönmesi ve bilinç kaybı gibi belirtilere dikkat çekiliyor. Uzmanlar, özellikle bu belirtilerin fark edilmesi durumunda derhal tıbbi yardım alınması gerektiğini hatırlatıyor.

Muhabir: Seher ZEYBEK