13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler! 13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler!

Sivaslı'da yapılan Nevruz bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Baharın habercisi Nevruz, Orta Asya’dan Balkanlar’daki uluslara kadar geniş bir coğrafyada yıllardır süregelen ritüellerle kutlanmaya ülkemiz genelinde de devam ediyor. Çeşitli kültürlerde birbirinden farklı yaşatılan Nevruz geleneklerinin ortak noktası birlik, dayanışma ve yardımlaşmaya vurgu yapması olarak ortaya çıkıyor. Toprağın uyanışının, baharın gelişinin, kardeşliğin, dostluğun, dayanışmanın sembolü, Nevruz bayramı, Sivaslı'da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen Nevruz kutlamalarında ilçenin gençleri ateşin üstünden atlayarak kötülüklerden arındı, demir dövdü.

Nevruz Sivaslı

Kutlamaların devamında, Eski Türk Devletleri Bayrak gösterisi, Ritm gösterisi ve Ront gösterileri yapıldı. Öğrenciler, doğumu, üretkenliği, doğanın canlanmasını, “birlikte dayanışma ve güç birliği içinde yaşama” niyetini sembolize eden yumurtaları tokuşturdu. Nevruz kutlamalarına İlçe Kaymakamı  Ayşegül Efe, Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak, Sivaslı ilçe protokol üyeleri, Sivaslı Gençlik Merkezi yetkilileri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Muhabir: Ece Yıldırım