İşyeri sahibi Murat Tekdinçer, bir basın açıklaması yaparak büyük bir rant döndüğünü ve bu ranta kendisini engel gördükleri için işyeri çalışma ve açma ruhsatını iptal ederek işyerini Uşak Belediyesinin mühürlediğimi iddia etti.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ Uşak Belediyesi yetkilileri ile görüşerek, ruhsatlı işyerinin niçin kapatılarak mühürlendiğini araştırdı ve ilginç cevaplar aldı.

“Kendimi işyerimin girişine mühürleyeceğim”

İşyerinin Uşak Belediyesi tarafından mühürlenerek kapatılmasına tepki gösteren işyeri sahibi Murat Tekdinçer; bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi:

 “İşyeri ruhsatı için gerekli evrakları tamamlayarak işyerimin ruhsatı için Uşak Belediyesine başvurdum.  Bana 13 Eylül 2023 tarihinde yani iki buçuk ay evvel işyeri açma ve çalıştırma ruhsatımı verdiler.

Ruhsatımı aldıktan sonra büyük bir açılış töreni yaptım ve vatandaşalar çeşitli hediyeler dağıtarak güzel tepkiler aldık. Sonra, Uşak’ta manavalar, pazarcılar, keresteciler ne kadar esnaf odası başkanı varsa belediyeye giderek bizden şikâyetçi olmuş.

Bunun üzerine 11 Kasım tarihinde açılışını yaptığım işyerimi; “Burası pazaryeri” diyerek mühürledi. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Buradan tüm Türkiye’ye de şunu söylüyorum.

Çarşamba gününden itibaren kendimi işyerimin kapısına mühürleyeceğim. Devletin bana vermiş olduğu işyeri ruhsatına istinaden 6 milyon lira para harcadım. Açılış günü 700-800 bin liralık hediye dağıttım. Benim 5-6 aylık bebem var. Ben çoluğumun çocuğumun hakkını kimseye yedirmem.

Amacım, taşkınlık çıkarmak değil. Ama haksızlık karşısında susan da şeytandır. Burada bir haksızlık var. Ben 80 liraya aldığım bir ürünü istersem bedavaya satarım. Bu kimseyi alakadar etmez. Bildiğim kadarıyla burada büyük bir rant var. Ben bu rantı böldüğümü düşünüyorum Bundan dolayı benim işyerimi kapattılar.

Ben; Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın bu işten haberi olduğuna inanmıyorum. Bu işe çanak tutan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz’dır. Ben devletin bana verdiği ruhsata güvenerek para harcamayacağım da neye harcayacağım?

Ben burada pavyon ya da devlete karşı suç işleyecek bir işletme işletmiyorum. Ben helalinden kendi kazancımı çıkarmak istiyorum. Çarşamba günü kendimi bu dükkânın önüne mühürleyeceğim.

Sayın Cumhurbaşkanım!

Ben sesimin duyulmasını istiyorum. Allah için bana yardımcı olun. Ben işyerimi geri istiyorum. Bu konuda gerekli mercilere başvurdum. Bir şekilde bir güç benim önümü kesiyor. Buradan medya aracılığıyla bunu tüm Türkiye’ye ilan ediyorum.

Bu işletme sadece Uşak’ta var değil. Ankara, İzmir, bursa Denizli yüzlerce yerde var. Hepsi ruhsatlı. Uşak’ta 25 SGK’lı personel çalışıyor. Tüm ürünlerimiz faturalı. Bana sundukları gerekçe burası pazaryeriymiş. Bizim halkımız pazarı sever. Sosyete pazarı benim Türkiye’de reklam amaçlı kullandığım bir slogandır.

Ben devletimin bana sahip çıkmasını isterim. “Küstüm oynamıyorum” deyip 15 gün önce açılan işyeri kapatılmaz. Bana bunu yapanları Allah’a havale ediyorum.”

“İşyerini il dışından gelen esnaflara kiralıyordu”

Murat Tekdinçer’in iddialarını sorduğumuz bir Uşak Belediyesi yetkilisi, Çarşamba pazarı esnafı ve esnaf oda başkanlarının Uşak Sosyete Pazarı’nın haksız rekabet oluşturduğu gerekçesi ile şikâyetçi olduğunu doğruladı.

Aynı yetkili; “Ancak söz konusu kapatma yerini mühürlememizin gerçek nedeni, işletmeci burayı il dışından gelen birçok esnafa kiralamış ev işyeri açma ve çalıştırma ruhsatında bulunduğu taahhüttün dışına çıkarak yasalara aykırı hareket etmiştir. İşyerine ruhsata aykırı olarak kiracı alamaz.

Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor

Aynı şahsın Afyonkarahisar ilindeki Şubesi de mahkeme kararıyla kapatılmıştır. İşyeri belediyemiz tarafından ruhsat ihlali yaparak yasalar çiğnediği için kapatılmıştır” bilgisini verdi.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)

Editör: Seher ZEYBEK