Yaklaşık 70 bin hektar tarım alanında bir yılda ortalama 170 bin ton ekmeklik ve  makarnalık buğday ile 65 bin hektarlık bir alanda yılda 130 bin ton arpa üretilen Uşak’ta kurak bir mevsim yaşanması nedeniyle verim kaybı endişesi duyuluyor.

Uşak’ta maddi hasarlı kaza yolcuları mağdur etti Uşak’ta maddi hasarlı kaza yolcuları mağdur etti

Karayıl 1

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi Haber ekibinin görüştüğü çiftçiler, buğday üretiminde şimdiden yüzde 30 bir verim kaybı yaşanacağından duydukları endişeyi dile getirdiler.

Uşak, 2024 yılının ilk 5 ayını uzun yıllar ortalamasının altında bir yağış oranıyla geçirirken, tarladaki arpa ve buğday verimi de günden güne düşmekte.

Karayıl 3

Kış aylarında ürün verimini artıracak birkaç kez yağış olduğunu belirten çitçiler, kuraklık nedeniyle geç eklen buğdayların filizlendikten sonra soğuk ve kurak bir havayla karşı karşıya kaldığını, ne gübre alabildiklerini ne de bakım yapabildiklerini dile getirdiler.

 Haber ekibimizin tarlada yaptığı incelemede mevsim itibarıyla 30 cm’den fazla olması gereken buğday başağı boyunun 10 cm civarında çimen gibi kaldığını tespit ettik.

Görüştüğümüz çiftçiler bir hafta içerisinde yağmur yağmazsa tarlaların sulanması gerektiğini belirterek devletten yardım beklediklerini de ifade ettiler.

Karayıl 2

Muhabir: SALİH KILINÇ