Uşak Merkez’de yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan festival, eski belediye önünden Atatürk Anıtı’na kadar devam etti.  Festival, Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen festival, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmaları ile devam etti.

Festival 1. Gün (3)

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, “Vali Yardımcımız Sayın Burak Bozkurt Gürses'e, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Grup Başkan Vekilimiz Sayın Ali Mahir Başarır'a, Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Başkanımız Sayın Sevinç Yazgan'a, Uşak Milletvekilimiz Sayın Ali Karaoba'ya, Besni Belediye Başkanımız Sayın Reşit Alkan'a ve binlerce vatandaşımıza bu coşkuya ortak oldukları için teşekkür ediyorum. Özellike belirtmek istiyorum, Gerçekleştirdiğimiz bu konser Uşak Belediyesi’nin bütçesinden değil, burada yer tutan traktör ve araba bayilerinden gerçekleştirdiğimiz sponsorluklar ile karşılandı. Uşak'ımızın Uluslararası düzeyde tanıtılmasına vesile olacak bu festivalin üç gün boyunca şölen tadında geçmesi temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza iyi eğlenceler diliyorum.” Dedi.

Kuzey Kore  füze fırlattı. Japonyanın tepkisi ne oldu? Kuzey Kore füze fırlattı. Japonyanın tepkisi ne oldu?

Festival alanında çocuklar için çeşitli eğlence ve aktiviteler yer alırken, bir tarafta ise yöresel yiyecek içecek stantları ve katılımcıların alışveriş yapabileceği alanlar bulunuyor. Geleneksel sporumuz cirit gösterisi ise, izleyiciler unutulmaz anlar yaşattı.

Festival 1. Gün (1)

Ardından İl Gençlik Spor Mehteran Takımı’nın gösterisiyle devam etti. İzmir Karşıyaka Belediyesi Bando Takımıda sahne aldı. Ayna Grubu halk oyunları gösterisi ise, Uşak’ın kültürel değerlerini yansıttı. Minik şefler tarhanalı krep yarışması yapıldı. Çocuklara çeşitli ödüller takdim edildi.

Festival 1. Gün (2)

Festival ilerleyen saatlerde yerel sanatçılar Barış Dönmez, Faik Ceylan, Naim Akbaş, Alim Toker ve Ufuk Çakır’ın konserleri ile devam etti. Son olarak Türkü Akbayram sahne alarak, sevilen şarkılarını Uşaklılar için seslendirdi.

Muhabir: Ece Yıldırım