Tarhana (2)

Sofralarımızın olmazsa olması, Uşak’ın sembolü haline gelmiş tarhana, geleneksel tariflerin modern dokunuşlarla buluştuğu Yaratıcı Tarhana Yemekleri Yarışmasında bambaşka tariflerde yer alacak. Uşak Belediyesi tarafından bu yıl 1’incisi düzenlenen Uluslararası Uşak Tarhana Festivali’nde Yaratıcı Tarhana Ürünleri Yemek Yarışması düzenlenecek. Katılım şartları arasında Uşak’ta en az bir yıldır ikamet ediyor olmak ve 18 yaş üstü olmak gerekiyor. Yarışmanın amacı, kendine özgü lezzeti coğrafi işaret ile tescillenen Uşak tarhanasının geleneksel kullanımının yanı sıra farklı lezzette ürünler ortaya çıkarılmasının sağlanması olarak belirlendi.

Uşak'ta 18 Eylül Çarşamba günü haberleri Uşak'ta 18 Eylül Çarşamba günü haberleri

13 Temmuz 2024 tarihinde başlayan başvurular, 19 Temmuz 2024 bugün sona erecek. Yarışmacılar katılım www.usakkultursanat.com internet adresinden çevrimiçi ya da Atatürk Kültür Merkezinden dolduracakları form ile katılabilirler. Yarışma 21 Temmuz Pazar günü saat: 18.00’de yapılacak. Yarışma yeri festivalin gerçekleştirileceği Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’nde olacak. Yarışmacılar herhangi bir yemek (Çorbalar, Hamur İşleri, Sebze Yemekleri, Etliler, Tatlılar vb.) kategorisinde ürün hazırlamakta serbest olacak.

Tarhana (1)

Yarışmanın jüri üyeleri arasında, Uşak Aşçılar Odası Başkanı Şeref Parlas, Ahenk Restoran Şef Aşçı Tahsin Üşümez, Fatih Sultan Mehmet Mes. ve Tekn. A. Lisesi Mutfak Şefi Hüseyin Altın ve Halk Eğitim Merkezi Aşçılık Usta Öğretici Ahmet Bozkaya yer alıyor.

Yarışma ödülleri ise;

Birinci olan yarışmacıya çeyrek altın,

İkinci olan yarışmacıya mutfak robotu,

Üçüncü olan yarışmacıya ise blender verilecek.

Yarışmacıların ürünlerinin yapım sürecini gösteren en az 1 buçuk dakika en fazla 5 dakikalık görüntüyü [email protected] adresine ya da 0534 595 0170 WhatsApp hattına en geç 19 Temmuz 2024 saat 17:30’a kadar göndermesi gerekiyor.

Tarhana (3)

Muhabir: Ece Yıldırım