Uşak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 102. Yıl Dönümü kutlamaları çeşitli etkinlikler ve tüm hızıyla devam ediyor.

Sergi Resim

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, İl Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Protokol

Fuaye alanına kurulan resim sergisi, Uşak’ın eski fotoğraflarıyla adeta bir zaman tüneline dönüşerek vatandaşlara geçmişe yolculuk deneyimi yaşattı.

Uşak Tarihi-2

Uşak’ta 19 Eylül Perşembe akaryakıt fiyatları Uşak’ta 19 Eylül Perşembe akaryakıt fiyatları

Etkinlikler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini anlatan protokol konuşmaları ile devam etti.

Ergün Konuşma

Vali Turan Ergün, “Uşak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu”nun 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu, coşkusunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman milletimizle kazanılan Kurtuluş Savaşı'nda 2 yıl düşman işgalinde kalan ilimiz; vatansever hemşehrilerimiz tarafından düşmandan arındırılarak tarihin sayfalarına altın harflerle bir zafer destanı yazmıştır. Bugün bize düşen görev, bu şanlı destana yaraşır bir şekilde Uşak’ımızı her alanda en iyi noktaya taşımaktır. Damarlarımızdaki asil kan, bu kutsal görevi yerine getirebilmek açısından ziyadesiyle yeterli olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşı'mızın Büyük Kumandanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla yad ediyor; hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum” Dedi.

Yalım Konuşma

Özkan Yalım, “Tarihinde gösterdiği kahramanlık mücadeleleri ile dikkat çeken Uşak’ımız 1 Eylül 1922 tarihinde düşmanı büyük bir bozguna uğratmış ve şanlı bayrağımızın asaletle dalgalanmaya devam etmesini sağlamıştır. Yunan orduları komutanı General Trikopis ilimiz sınırları içinde esir alınmış ve burada Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkartılmıştır. Yokluklara ve tüm sıkıntılara rağmen, zafere olan inancını hiç kaybetmeyen ve her bir ferdiyle mücadele eden asil Türk Milletinin yazdığı bu destan, bugün bizler için büyük bir gurur ve minnet kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle kurtuluşumuzun yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve canı pahasına mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Halk Oyunu-2

Uşak Zeybekleri halk oyunu ekibi yöresel halk oyunları gösterisi ise salondaki vatandaşlardan alkışla izlendi.

Muhabir: Ece Yıldırım