Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “18. TUBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri" kapsamında Uşak Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi,  2 alanda birincilik, 3 alanda ikincilik bir alanda üçüncülük alarak büyük bir başarıya imza attı.

Bu yıl 18.’si Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu tarafından düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Ege Bölgesindeki okullarda hazırlanan 887 projeden 100’ü jüriler tarafından sergilenmeye değer görülerek, bölge finaline davet edildi. Bölge finalinde başarılı olan projeler ise Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanacağı açıklandı.

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

Tubitak (3)

Uşak Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerini kutlayan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “18 TUBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında Uşak Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi başvurusunu yaptığı 11 projeden 8’nin davet edildiği Denizli’de yapılan Ege Bölgesi Finalinde 2 alanda birincilik, 3 alanda ikincilik bir alanda üçüncülük elde etmiştir.

Bu başarıya imza atan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Tubitak (1)

Muhabir: SALİH KILINÇ