Uşak Üniversitesi Senatosu, yaptığı yazılı açıklamada; biçimde Filistin topraklarını işgal etmeye çalıştığını, çok sayıda Filistinli maumu şehit ettiğini ve Gazze’yi abluka altına almaya çalıştığını belirtti.

Senato tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kamuoyunun Dikkatine!

1948 yılından bu yana uluslararası hukuku ve anlaşmaları hiçe sayarak sistematik biçimde Filistin topraklarını işgal etmeyi alışkanlık haline getiren İsrail yönetimi son günlerde şiddetin dozunu daha da artırmış ve Gazze’yi abluka kararı almıştır.

Gazze’ye su, gıda elektrik ve sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçların ulaşılması İsrail tarafından engellenmektedir. Başta kadınlar, çocuklar ve hatta bebekler olmak üzere çok sayıda silahsız ve sivil Filistinli şehit edilmekte, yaralananlara ise İsrail’in insanlık dışı tutumuyla ölüme terk edilmektedir.

TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta

İsrail’in ölçüsüz hava saldırıları neticesinde Gazze İslam Üniversitesi olmak üzere çok sayıda eğitim kurumu ibadethane sağlık kuruluşu ve sivil yerleşim yerleri hedef alınmaktadır. Yüzyılın insanlık suçu işlenmekte, savaş hukuku normlarına aykırı biçimde saldırılar düzenlenmektedir. Ortadoğu’nun kalbinde, bütün dünyanın gözü önünde yüzyılın insanlık işlenmektedir.

Uşak üniversitesi olarak Ortadoğu’da kalıcı barış ve istikrarın bir an evvel sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Savaşın bitirilmesi ve yapılan insanlık dışı bombalamanın durdurulması için tüm dünya ülkelerini ve uluslararası paydaşlarımızı yardıma çağırıyoruz. Bu vesile ile İsrail’in saldırılarını şiddetle kınadığımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

(

SALİH KILINÇ / HABER)

Muhabir: SALİH KILINÇ