Uşak Üniversitesi Şehit Erol Olçok Sinema Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, 2009 yılından bu yana Filistin'de yaşanan İsrail şiddeti ve insanlık dramı beyaz perdeye yansıdı.

Film gösteriminin ardından öğrencilerle sohbet eden Rektör Savaş, Gazze'de yaşanan olayların soykırım boyutuna ulaştığını vurgulayarak, "Gazze’nin Gözyaşları" belgeseli aracılığıyla bu acı gerçeği öğrencilere aktarma amacını taşıdıklarını ifade etti. Savaş, etkinliğin Gazze'de yaşananları anlama, farkındalık ve duyarlılık oluşturma noktasında önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Rektör Savaş, "Öğrencilerimizle bir araya gelerek Gazze’deki olaylara ve Filistin halkının yaşadığı soykırıma dikkat çekmek amacıyla 'Gazze’nin Gözyaşları' adlı belgesel filmi izledik. Bu tür etkinlikler, Gazze’de yaşananlara karşı farkındalığı ve duyarlılığı arttırmaktadır" dedi.

Ayrıca, Uşak Üniversitesi'nin Filistin halkının yanında olduğunu bir kez daha vurgulayan Rektör Savaş, İsrail'e destek veren firmalara üniversite olarak boykot uyguladıklarını ve Filistinli öğrencilere her konuda destek olduklarını dile getirdi.

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

Öğrenciler de etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek, "İsrail’in Filistin halkına uyguladığı vahşi saldırıları kınıyoruz" açıklamasında bulundular.

Muhabir: Seher ZEYBEK