Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği'nin girişimleri sonucunda gerçekleşen bu uygulama ile çölyaklı öğrenciler, özel olarak hazırlanan glutensiz menüden yararlanabilecekler.

Görüştüğümüz, Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği Başkanı Ömre Ümran Aydın, girişimlerinin olumlu bir sonuç elde ettiğini belirterek, "Üniversite için girişimde bulunmuştuk, KYK için de başvurmuştuk ve olmuştu. Sağ olsun Rektör Ekrem Bey de isteğimize sıcak baktı ve bugünden itibaren glutensiz yemekler yemekhanede servis edilmeye başlandı." dedi. Sadece çölyak hastası öğrencilerin bu özel menüden yararlanabileceğini belirten Aydın, yemeklerin ayrı tencerelerde ve gluten içermeyen malzemelerle hazırlandığını açıkladı.

Çölyaklı Öğrencilerin de Uşak Üniversitesi'ni tercih etmelerini istediğini ifade eden Aydın, "Yemekhane sorumlusu ile konuştuk. Yemekler ayrı tencerelerde ayrı pişecek. Un dışında sıkıntılı bir şey yok. Üniversite yemek fiyatı 15 TL, normal yemek ücreti ile aynı. Glutensiz yemeklerin fiyatı da aynı olacak." diye belirtti.

Aydın, şu anda öğrencilerin ekmeklerini kendilerinin getirmeleri gerektiğini, glutensiz ekmek üretimi için ayrı bir fırın ve üretimhanenin olması gerektiğini ancak talep edeceklerini ve ekmek temini için de bir çözüm çüzündüklerini sözlerine ekledi. Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği, yıllardır üniversite öğrencileri ile işbirliği içinde çölyaklı öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyor ve taleplerini karşılıyor.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Muhabir: Seher ZEYBEK