Moderatörlüğünü Kenevir Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarım öğrenci topluluğu danışmanı Doç. Dr. Mehmet Uğur Yıldırım'ın üstlendiği panelde, öğrenciler tarafından iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkileri ve sürdürülebilir tarım konularında çeşitli sunumlar yapıldı.

Adsız Tasarım (4)-8

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Çelen, akademisyenler, idari personel ve öğrencilerin katılım gösterdiği panele damgasını vuran konular arasında iklim değişikliğinin nedenleri, bu değişikliklerin tarım üzerindeki olası sonuçları, karbon ve su ayak izi azaltma stratejileri, kenevirin çevresel faydaları ve sürdürülebilir tarımın önemi bulunmaktadır.

Uşaklılar bu akşam balık yiyecek Uşaklılar bu akşam balık yiyecek

Adsız Tasarım (3)-7

Genç yeteneklerin sunduğu bilgilerle dolu panelde, küresel ısınmanın böcek popülasyonlarına etkisi, hayvancılık üzerindeki olumsuz etkiler, bitkisel gen kaynakları ve tozlaşmayı sağlayan arılar gibi çeşitli konular detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, panel sonunda panelist öğrencilere teşekkür belgeleri verildi.

Muhabir: Seher ZEYBEK