Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

Uşak Üniversitesi'nde eğitim gören 49 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrenciler, Rektörlük binası önünde toplanarak İsrail'in Gazze'deki masum Filistin halkına yönelik terör eylemlerini şiddetle lanetledi. Programa Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, öğretim görevlileri ve öğrenciler de katılım sağladı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, yaptığı konuşmada, "Bugün uluslararası öğrencilerimizle İsrail’in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği bu vahşeti kınıyoruz ve lanetliyoruz. İnsanlık adına duyduğumuz utançla Dünya'ya sesleniyoruz." dedi. Savaş, masum insanlara yapılan bombalı saldırılara son verilmesi çağrısında bulunarak, zulmün ve acının artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını ifade etti.

Ardından, öğrenciler adına konuşan Mısırlı öğrenci Ahmet Selim, "İsrail'in Gazze'ye yönelik yoğun ve orantısız saldırılarını, iletişim kanallarının kesilmesini ve en temel yaşam haklarının ellerinden alınmasını kınayarak, uluslararası toplumun sessizliğine ve desteğe olanak tanıyan ülkelere şiddetle karşı çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

(ECE YILDIRIM / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK