Proje, öğrencilere düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlarken aynı zamanda öğrenci, öğretmen ve velilerinde aktif rol alması hedefleniyor.

Okuma saatleri, kitap kulüpleri, okuma yarışmaları, yazar konuşmaları gibi etkinlikleri kapsayan projede, eş zamanlı olarak tüm ilçelerdeki okullarda da kitap okuma kampanyasına katılım sağlaması amaçlanıyor.

Vali Ergün, “Kitap Okuma Kampanyası’nı şu açıklamayla duyurdu:

Uşak Valisi Ergün'ün Ahilik Haftası Mesajı Uşak Valisi Ergün'ün Ahilik Haftası Mesajı

“Sevgili Öğrenciler. Bir milletin geleceğini ancak ve ancak iyi eğitim almış dünyayı takip edebilen gençler belirleyebilir. Bu bilinçle bende şunu söyleyebilirim ki; bizlerin birinci önceliği sizlerin özverili öğretmenlerimiz gözetiminde iyi bir eğitim almanız sağlamaktır.

Eğitim, sadece okulla sınırlı değildir. Evde okulda hayatın her alanında devam eden bir faaliyettir. İyi bir eğitimin temel şartı ise yaygın bir okuma alışkanlığının varlığına bağlıdır.

Araştırmalar gösteriyor ki; okuma alışkanlığına sahip olan bireyler, eğitim ve iş hayatında daha başarılı oluyorlar.

Bizde İlkler Şehri güzel Uşak’ımızda; “Okumak bir macera her yeni bir sayfa yeni bir dünya “diyerek okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla bugün yeni bir kitap okuma kampanyası başlatıyoruz.

Bu kampanya ile okullarımızda ilk dersin 20 dakikasını kitap okuma zamanı olarak belirledik. Aynı zamanda velilerimizin de desteğine güvenerek her akşam saat; 20.00-20.30 arasını aile okuma saati olarak ilan ediyoruz. Bu sayede velilerimiz ve öğrencilerimiz aile olarak bir etkinlik yapmanın tadına varacaklar.

Uşak’ımız, kütüphanelerimiz ve gençlik merkezimiz açısından zengin bir ilimiz. Tüm öğrencilerimizden beklentimiz, buraları etkin kullanmanız ve bol bol kitap okumanızdır. Okudukça sınavlarınızdaki başarılarınızın artacağını kendiniz hissedeceksiniz.

Son olarak; “Uşak’ta halı da dokunur, kitapta okur” diyerek tüm öğrenci ve Velilerimizin bu kampanyaya destek olacağına inanıyoruz” .

Kaynak: Bülten