Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının ve “Mareşal” rütbesinin verildiği 19 Eylül tarihi her yıl “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Uşak Valisi Dr. Turan Ergün de bu anlamlı günde şöyle bir mesaj yayınladı:

Vali̇ Ergün’den 1 (1)

VALİ DR. TURAN ERGÜN'ÜN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının ve “Mareşal” rütbesinin verildiği, bu toprakların bekası uğruna canlarını adayan kahramanlarımıza minnettarlığımızı iletmenin bir vesilesi olan bu anlamlı gün; vatanımızın toprak bütünlüğünü korumak için mücadele eden, cepheden cepheye koşarak bu uğurda şehit olmayı göze almış gazilerimizin şeref günüdür.

Aziz vatanımızın tarihi, savaş meydanlarındaki kahramanlıklarla doludur. Terörle mücadele ederken ülkemizin çeşitli bölgelerindeki çatışmalarda, hain tuzak ve pusularda can veren şehitlerimiz, gençliklerini ve geleceklerini feda eden gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir. Tarihin her döneminde istiklali ve istikbali için savaşan, bu uğurda çok canlar veren, sayısız kahramanlıklar sergileyen aziz milletimizin şehidi nurlanmış, gazisi onurlanmıştır.

Vali̇ Ergün’den 1

Var olduğu günden bu yana vatanını ve değerlerini canından aziz bilmiş, varlığına yönelen tehditlere ve her türlü güçlüğe karşı omuz omuza mücadele etmeyi ilke edinmiş bu kutlu milletin mensupları olarak kıymetli şehitlerimizin aileleri, çok değerli gazilerimiz ve aileleri için her zaman el birliğiyle çalışmanın ve daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz. Şanlı geçmişimiz ile geleceğimiz arasındaki bağın sembollerinden olan bu yurtsever insanlarımızın değerli kişiliklerine yaraşır biçimde bir hayat sürdürmelerini sağlamak ulusal dayanışma, birlik ve beraberliğimizin de bir göstergesidir.

Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilik mertebesiyle şereflenmiş, hayatta olan gazilerimize milletimiz adına şükranlarımı iletiyor; tüm şehit ve gazi ailelerimize saygılarımı sunuyorum.

Muhabir: SALİH KILINÇ