Uşak İl Genel Meclisi, Uşak’a yeni bir turizm alanı kazandırmak için kolları sıvadı. Uşak’ın bu çok bilinmeyen alanı, aynı zamanda yeni bir piknik yeri olacak.

Uşak İl Genel Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Kadir Uslu Başkanlığında Öz Merkez Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Ballıkaya (2)

Toplantıda; Uşak Turizm Tanıtım ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İş Birliği Komisyonu, Araştırma Geliştirme Komisyonu ve Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından yeni turizm alanıyla ilgili hazırlıkları araştırma raporları görüşüldü.

Komisyonların ortak görüşlere yer verdiği raporlarda; Sivaslı İlçesi Erice köyü sınırları içerisinde doğu kısmında köye 3,5 kilometre uzaklıktaki Ballıkaya mevkiinde DSİ tarafından Banaz çayı üzerine duvar set örülerek yapılmış olduğu anlaşılmıştır. Çiftçilerin göletten sulama yapabilmesi için açık kanallar yapılmıştır.

Yılın tamamına yakını bir zamanda duvar set üzerinden fazla gelen suların şelale şeklinde akarak bir güzellik oluşturduğu ve Vatandaşların bu görsel güzelliğe büyük ilgi gösterdiği tespit edilmiştir.

Ballıkaya (3)

Bunun için;

DSİ tarafından gölet set duvar üzerine güvenlik açısından koruma bariyerleri oluşturulması, gölede girilmemesi için uyarı levhaları tertip edilmesi,

5302 Sayılı İl özel idaresi Kanunu’nun 6’ıncı maddesi uyarınca çevre düzenlenmesi yapılması için yatırım programına alınması,

Piknik masası ve çöp konteynırları konması,

Ayrıca gölede ulaşana kimyasal ve atık suların göledi kirletmiş olduğunun görüldüğünden; Köy Kanalizasyon Tesisleri İşletme – bakım Onarım Yönetmeliği uyarınca göledi kirleten unsurların tespitlerinin yapılarak gerekli tedbirlerinin uygun olacağı değerlendirilmiştir” görüşlerine yer verildi.

Her 3 komisyonun raporları da oy birliği ile kabul edilerek Ballıkaya mevkii ve şelalesinin turizme açılması ve piknik alanı olarak düzenlenmesi oy birliği ile kabul edildi.

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Ballıkaya (1)

Muhabir: Salih Kılınç