Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne ait Ürkmez Su Ürünleri Üretim İstasyonunda 5 milyon yavru pullu sazan yetiştirilmesi hedefleniyor.

Sazan (1)

Uşakspor yeni sezona hızlı girdi Uşakspor yeni sezona hızlı girdi

Pullu sazan üretiminin 6 sağım halinde yapılacağı ve 3. Sağıma İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin’in katıldığı belirtildi. Proje kapsamında 6. Sağım sonrası; Aydın, Balıkesir, Manisa, Uşak ve İzmir'deki iç suların balıklandırılacağı açıklandı. 

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülmekte olan Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi çerçevesinde, Uşak ve ilçelerinde bulunan su kaynakları içerisinde yer alan balıkların sayısının artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Uşak’a gelecek yüzbinlerce yavru sazan balığının Göğem Göleti, Banaz, Eşme Karahallı Sivaslı ve Ulubey ilçelerinde bulunan su kaynaklarına bırakılacağı öğrenildi.

Sazan (2)

VATANDAŞLARA UYARI YAPILDI

Vatandaşları uyaran yetkililer, “Uşak Tarım Ve Orman Müdürlüğü Su kaynaklarımızın balık popülasyonun korunması, devamlılığının sağlanması ve gelecek nesillere aktarılması için lütfen su ürünleri av yasaklarına uyalım” dediler.

SU KAYNAKLARINDA BALIK POPÜLASYONU ARTACAK

Uşak’ta su kaynaklarında balık popülasyonunun artırılmasına dair çalışmaların aralıksız devam edeceği bildirilirken bu durumun su kaynaklarına da yararlı olacağı belirtildi. Su kaynaklarındaki balık varlıklarının düzenli olarak kontrol edileceği belirtilirken buna dair oluşturulan birimin Uşak’ta sıkı bir çalışma yapacağı kaydedildi. Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü bu konuda yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

Sazan (3)

Muhabir: SALİH KILINÇ