Bu yıl 26.'sı düzenlenen Uluslararası Eşme Turistik Kilim Kültür ve Sanat festivali'nde 3 gün süren etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu.

23 Ağustos Cuma günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla festivalin kortej geçişi gerçekleştirildi.

Masterchef-1

Yöresel Lezzetler Yemek Yarışması kapsamında yarışmacılar belirlenen kategorilerde istenen yemekleri yaptı. Jüride ise MasterChef All Star Chefleri Esra Tokelli, Barbaros Yoloğlu ve Alican Sabunsoy yer aldı.

Melek Mosso

Ardından Radyocu Duygu Atakan'ın canlı performansı katılımcıları coşturdu. İlk günün kapanışını ise birbirinden güzel parçaları bulunan Melek Mosso yaptı. 

Haluk Levent-1

Festivalin 2. gününde ise Haluk Levent sahne aldı. Enerjisi ve şarkılarıyla Eşmelileri coşturan Levent, vatandaşlar ile de dans etti. 

Görkemli Hatıralar

Festivalin son günü ise Serhan Asker'in Görkemli Hatıralar Canlı Yayın Programı ile başladı. Programın konukları arasında Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Türk Halk Müziği'nin efsanevi ismi Musa Eroğlu yer aldı. 

Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti

Muammer Ketenci Defile

Festivalin ilerleyen saatlerinde, Ünlü modacı Muammer Ketenci'nin düzenlediği “Bir Sanattır Eşme Defilesi”, moda ve yöresel kültürü buluşturdu.

Muammer Ketenci

Tuğba Özay'ın da şıklığıyla katkıda bulunduğu defile, Eşme'nin geleneksel kilim desenleri modern bir şovla sahneye taşındı. Defilede, Eşme'nin geleneksel halıları ve yöresel ürünleri, şık ve modern kıyafetler ile sahneye taşındı. Eşme halısının zarif dokusunu ve detaylarını sergileyerek izleyicilere eşsiz bir deneyim sunan Ünlü Modacı Muammer Ketenci, bu özel etkinliğin kendileri için tarifsiz bir deneyim olduğunu ve Eşme’nin kültürel mirasının modayla buluşmasının büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.

Cengiz Kurtoğlu

Festivalin son gecesinde, Cengiz Kurtoğlu sahneye aldı. Konser, son geceye damgasını vurarak katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Cengiz Kurtoğlu'nun sahnedeki performansı, festivalin kapanışını muazzam bir şekilde taçlandırarak izleyicilere duygusal bir final sundu. 

Muhabir: Ece Yıldırım