Dün sabah, Eşme Otogarında bulunan bir bakkalda işyeri sahibi Rıdvan Sosa’nın bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili şok gelişmeler yaşanıyor. Olayı duyunca Eşme ilçesine giden Zafer Partisi Uşak İl Başkanı Hakan Savaş, öldürülen Rıdvan Sosa’nın babası Ali Sosa ve diğer aile fertleri ile görüşerek başsağlığı diledi.

 Sosa ailesinin yaklaşık 40 yıl önce Ağrı’dan gelerek Eşme ilçesine yerleştiğini maktul Rıdvan Sosa’nın Eşme ilçesinde doğup büyüdüğünü kaydeden Savaş, Sosa ailesinin Eşme ilçesinde çok sevilen bir aile olduğunu belirtti.

Cinayet öncesi 3 Suriyeli bakkala girip çıktı”

Dün Eşme'de bir vatandaşımız kendi işyerinde saldırıya uğrayarak katledilmiştir. Polisin aileye verdiği bilgiye göre katil zanlısı kaçak bir Suriyeli'dir. Eşgali kimliği kaydı devletin elindedir.

Emniyet mensuplarımızın büyük bir çaba ve özveriyle çalıştıklarına olay yerinde tanık oldum. İnşallah katil zanlısı bu Suriyeli şahıs en kısa zamanda yakalanır” dedi.

Savaş, “Olay 11.00 sularında Uşak'ın Eşme ilçesinde katledilen esnafın işyerinde meydana gelmiştir. Cinayetten önce Eşme ilçesinde yaşayan 3 Suriyeli kişinin farklı dakikalar içerisinde dükkana girip çıktığı belirlenmiştir.

“Dükkanda boğuşma yaşanmış”

Sıla bebek olayında yeni detaylar ortaya çıktı Sıla bebek olayında yeni detaylar ortaya çıktı

Dükkân içerisinde ciddi bir arbede yaşandığı,  genç esnafın bıçaklanarak olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi.

Aldığım bilgilere göre cinayet zanlısının kaçtığı, henüz yakalayamadığı bilgisi yetkililer tarafından babaya söyleniyor. Yetkililer cenazenin gece gömülmesini istediler. Baba reddetti.

Emniyet taziye çadırına gelip meydanda toplanmayın diyerek uyarıda bulundu. Tüm şüpheler Suriye kökenli bir kişi üzerinde toplanıyor” dedi.

İşyerinde bıçaklanmış halde bulunmuştu

Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi Adil Turan Caddesi’nde dün meydana gelen olayda bir kişi bıçaklanarak yaşamını yitirmişti.

Edinilen bilgilere göre; bakkala alışveriş yapmak için giren E.P., bakkal içerisinde bir kişinin yerde hareketsiz şekilde yattığını gördü. E.P. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni araması sonucu olay yerine 112 Sağlık ekipleri ve polis sevk edildi.

Yapılan ilk incelemenin ardından bıçaklananın bakkal işletmecisi olan Rıdvan Saso (38) olduğu tespit edildi. 112 Sağlık ekiplerince ağır yaralı olarak Saso’yu Eşme Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Rıdvan Sosa kurtarılamadı. Öte yandan polis ekiplerince şüpheli veya şüpheliler yakalamak için çalışma başlattı.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)

Editör: Seher ZEYBEK