Yeşil Sivaslı İnternet Haber Sitesi Okurları, bugün zirvede biriken karaların görüntülerini çekerek bize yolladılar. Kütahya’nın Gediz İlçesinde bulunan zirveye yağan mevsimin ilk karı özellikle kayak tutkunlarını sevindirdi.

Murat dağı’nda bulunan kayak tesisleri, kar seviyesinin yükselmesini ve kayak tutkunlarının bir an önce kendilerini ziyaret etmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Yeni yapılan tesislerle birlikte kayak tutkunlarını ağırlayacak olan Murat Dağında  kar seviyesinin hızla artması bekleniyor.

KAR VE SICAK SU BİR ARADA

2 bin 320 metre yükseklikteki Murat Dağı konuklarına bin 450 metre yükseklikte 41 derece sıcaklıkta termal su ve konaklama, bin 500 metre yükseklikte ise kayak tutkunları için zor, orta ve kolay seviyelerde toplam bin 735 metrelik 3 pist ile her disiplinde kayak keyfi imkânı sunacak.

Muratkar

MURAT DAĞI, KÜTAHYA VE UŞAK İLLERİNİN EN YÜKSEK DAĞI

 Uşak ve Kütahya illerinin doğal sınırını oluşturur. Murat Dağı güneyindeki Banaz Çayı ile Büyük Menderes nehrine; kuzeybatısındaki Murat Çayı ile Gediz Nehri'ne olmak üzere Ege Denizi'ne su gönderir. Kuzeydoğusundaki Kokar Çayı ile Sakarya nehrine olmak üzere Karadeniz'e su gönderir. Doğusundaki kaynaktan ise Akar Çayı ile Eber Gölü'ne su gönderir.

Uşak’ın yöresel lezzetleri Ulusal Glütensiz Yemek Yarışması’nda Uşak’ın yöresel lezzetleri Ulusal Glütensiz Yemek Yarışması’nda

Merkez Banaz ilçesinin kuzeyini, Kütahya Gediz ilçesinin ise güneyini kaplar. 2.312 metrelik zirvesiyle Ege Bölgesi'nin Honaz Dağı'ndan sonra en yüksek dağıdır.[1] Murat Dağı'nın Uşak sınırları içinde yükseltisi 1.500-2.000 metreye varan birçok tepe ve yaylaları vardır. Bu tepe ve yaylalar çok zengin çam ormanları ve otlaklarla kaplıdır. Ayrıca Gediz Belediyesi himayesinde 2 adet kaplıca hamamı ve değişik yaylalarda villa tipi evleri mevcuttur. Murat dağının en yüksek tepesinin kuzey yamaçlarının eteklerinde bulunan  Gediz Nehri Murat Dagı zirveden Kartal Çayırı mevkiisinden doğar.Şelale,Gediz Nehrine su veren önemli bi koludur.

Muhabir: SALİH KILINÇ