Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ün eşi Hülya Ergün düzenlediği bir kahvaltıda Uşak merkez, ilçe mahalleleri ve köylerin kadın muhtarlarıyla bir araya geldi. Kahvaltı öncesi, kadın muhtarlarla kısa bir süre sohbet eden Vali Dr. Turan Ergün daha sonra ayrılarak kadınları baş başa bıraktı.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Kendisi de öğretmen olan Hülya Ergün’ün kahvaltı programına;

Uşak Merkez: Fadime Meral (Cumhuriyet Mahallesi), Dudu Karataş (Kemalöz Mahallesi), Ayşe Kocabıyık (Durak Mahallesi) , Ümmü Sülün (Dikilitaş Mahallesi), Neslihan Aktaş (Karaağaç Mahallesi), Hasibe Moğultay (Yeşil Karaağaç Mahallesi), Derya Gündüz (Kapaklar Köyü), Şifa Söğüt (Koyunbeyli köyü),

Ulubey İlçesi: Ümran Yıldız Akkeçili Köyü), Saliha Öztürk Çırpıcılar köyü), Dudu Kaya (Söğütlü köyü),

Eşme ilçesi. Ümit Arık (Yenikent Mahallesi) olmak üzere 12 kadın muhtar katıldı.

Kahvaltı hakkında bir bilgi veren Uşak’ın en kıdemli kadın muhtarı olan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fadime Meral; “Sayın Valimizin eşleri Öğretmen Sayın Hülya Ergün, biz kadın muhtarlar için bir kahvaltı düzenlemiş. Kahvaltıya Uşak merkez mahalle ve köyleri, ilçe ve köylerinden 2 kadın muhtarımız dışında 12 kadın muhtarımız katıldı.

Sayın Valimiz Dr. Turan Ergün Beyefendi kahvaltı öncesi bizlerle kısa bir süre beraber oldu ve halimizi hatırımızı sordu. Bu nazik davranışından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Valikhvltı, (1)

Daha sonra Uşak’ın First Lady’si Hülya Ergün ile keyifli bir sohbeti gerçekleştirdiklerini aktaran Meral; “Hülya Hanımefendi, Uşak’ta uyuşturucu ile mücadele ve kadına karşı şiddeti önlemede kadın muhtarlar olarak bize de iş düştüğünü belirtti. Uyuşturucu ile mücadele ve kadına karşı şiddeti önlemede önemli bir faktör olan KADES uygulaması hakkında Uşak halkı için eğitim programı düzenlemek istediğini belirtti. Hülya Hanımefendi, kadın muhtarlar olarak bu eğitim programlarında bizlere de önemli roller düştüğünü belirterek Uşak’ın huzuru ve asayişi için hep birlikte çalışmamızı önerdi.

Bizlerde bu önerileri seve seve kabul ettik. Uşak için görev almayı hepimiz çok isteriz. Sayın Hülya Ergün’e bu nazik ve güzel kahvaltı için çok teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Muhabir: SALİH KILINÇ