İYİ Parti Banaz İlçe Teşkilatında son günlerde yaşanan kargaşa ve çıkan haberler üzerine İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Sözver Obalı, parti ilçe teşkilatında bir basın toplantısı düzenledi ve İYİ Parti hakkında bazı basın organlarında çıkan haberleri yalanladı. Obalı’nın basın toplantısına, ilçe başkanlığından ayrılan Enver Aras, belediye başkan adaylığından çekilen Ahmet Canbolat, Aras’ın yerine İlçe Başkanı olarak atanan Canan Akın ve adaylıktan çekilen Canbolat’ın yerine atanan Emel Taşkın’da katıldı.

Iyiparti (1)

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Sözver Obalı, “Bugün hepimizi üzen bir haber üzerine İYİ Parti Uşak ve Banaz İlçe teşkilatları olarak bir toplantı yapmaya karar verdik. Bu haberlerin gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Şu doğrudur. Banaz ilçe Başkanımız Enver Başkanla yaptığımız istişareler sonucu görevi bırakma durumu vardır. Sadece süreci takip etme açısından biraz zamana yaymıştık. Bugün o günmüş. Enver Başkanımız, görevini mevcutta Banaz Kadın Kolları Başkanı Canan Akın'a devretti.

Biz kendisine yapmış olduğu hizmetler için çok teşekküre diyoruz. Canan Başkanıma da ayrıca bu zorlu süreçte bize destek olduğu için çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Türkiye’de 81 ilde kurulu İYİ parti teşkilatları başka bir partiye peşkeş çekilmemiştir, satılmamıştır ve böyle bir şey olmayacaktır.

Özellikle Banaz İlçe Teşkilatımız için böyle bir durum söz konusu değildir. Banaz Belediye Başkan adayımızı da burada şimdi açıklıyorum. İYİ Parti Banaz İlçe belediye Başkanımız; 14 Mayıs 2023 Milletvekili seçimlerinde aday adaylarımızdan olan Emel Taşkın olacaktır.

Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor

Yarın itibarıyla Uşak’ın 5 ilçesi ve beldelerin tamamında adayımız çıkacaktır. Biz teşkilat olarak seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihine gece gündüz çalışıp Uşak merkez başta olmak üzere birçok yerde İYİ Parti bayrağını dalgalandıracağız.”

“HABERLER YALANDIR ÖZEL DURUMUMDAN DOLAYI İSTİFA ETTİM”

İYİ Parti Banaz İlçe Başkanlığından ayrılan Enver Aras’ta çıkan dedikoduların asılsız olduğunu vurguladı. Aras, “Benim yargıda bulunan bir özel durumumdan dolayı başkanlık görevimden çekilmem gerekiyordu. Sadece tarihini öne çekmiş olduk.

Bugün basında çıkan; İYİ Parti olarak Banaz ilçemizde CHP lehine seçimlerden çekildiğimiz ve CHP’yi desteklediğimiz haberleri asılsız ve yalandır. Banaz küçük bir ilçedir. Burada herkes herkesle görüşür. İYİ Partimizin kazanması için gece gündüz çalışacağıma söz veriyorum” dedi.

İYİ Parti Banaz Belediye başkan Adaylığından çekilen Ahmet Canbolat’da İYİ Parti’nin kazanması için gece gündüz ekibiyle çalışacağına söz verdi.

Iyiparti (3)

 NE OLMUŞTU?

AK Parti’den 10 yıldır Banaz Belediye Başkanı seçilen Zafer Arpacı, partisi tarafından yeniden aday gösterilmedi.

Uşak’ta bazı yerel basın organlarında İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Sözver Obalı’nın, Arpacı’ya İYİ Parti Banaz Belediye Başkan Adayı olması yönünde teklifte bulunduğu yönünde haberler çıktı.

Haberlerin devamında önceden İYİ Parti Banaz Belediye Başkan Adayı olarak ismi açıklanan Ahmet Canbolat ve İlçe Başkanı Enver Aras’ın, birlikte hareket ettiği ve adaylıktan çekilerek CHP Banaz Belediye Başkan Adayı Etem Erdem’i destekleyeceği belirtilmişti.

Muhabir: SALİH KILINÇ