İlk kez AK Parti Genel Merkezi tarafından 2014 yılında Banaz Belediye Başkanı gösterilen zafer Arpacı; 4.648 oy ve % 45,95 bir oran tutturmuş, kendinden önce 2 dönem CHP’den Belediye Başkanı seçilen rakibi Tahsin Erdem. 3.099 oy ve +30,04 oranında oy toplayabilmişti.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AK PARTİ% 59,34 ile 5.735 oy almış en yakın rakibi CHP’nin aday Ahmet Olgay Altındağ % 35,52 oranı ile 3.433 oy almıştı.

Girdiği iki seçimde de yaklaşık yüzde 50 ve üzerinde oy alan ve Banaz ilçesinde tüm partililer tarafından sevilen Arpacı’nın 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmemesi büyük tepkilere yol açtı.

BAĞIMSIZ ADAY OLMASI YÖNÜNDE BASKILAR VAR

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak görüştüğümüz ve çoğunluğunun AK parti seçmenin oluşturduğu Banaz seçmeni, çok sevdikleri ve başarılı buldukları Belediye Başkanı Zafer Arpacı’nın aday gösterilmemesine büyük tepki gösterdiklerini belirttiler.

Banazlılar, en büyük tepkiyi de Cuma günü Uşak Merkez spor salonunda AK Parti uşak il başkanlığı tarafından düzenlenen “AK parti aday Tanıtım Toplantısı’na katılmayarak gösterdiklerini belirtiyor ve orada AK Parti Banaz tabanından bir kişinin bile bulunmadığını söylüyorlar.

Görüştüğümüz birçokBanazlı, Arpacı bağımsız aday olduğu takdirde sonuna kadar destekleyeceklerini ve Zafer Arpacının üçüncü kez belediye başkanı seçileceğinden emin olduklarını söylüyor.

ZAFER ARPACI NİÇİN YENİDEN ADAY GÖSTERİLMEDİ?

Görüştüğümüz Banazlılar bu konuda faturayı tamamen AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul’a kesiyorlar.

Bize aktardıklarına göre, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Tuğrul’un gerek AK Parti Uşak İl Başkanlığı gerekse milletvekilliği döneminde bir takım taleplerine karşı çıktığı için Tuğrul’un Arpacı’yı istemediği ve AK Parti Genel Merkezi’nin 3. kez aday yapmasını engellediğini  düşünüyorlar.

Arpacı’nın AK Parti Banaz İlçe Başkanı Murat Erdoğan ile de bir türlü yıldızının barışmadığı ilçede en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alıyor.

ZAFER ARPACI BAĞIMSIZ ADAY OLUR MU?

Edindiğimiz bilgilere göre bağımsız aday olması yönünde ilçe halkı tarafından büyük bir baskı bulunan Zafer Arpacı henüz kararını vermiş değil. Bağımsız adaylık önerisine de çok sıcak bakmıyor.

Gratis'te yüzde 80 indirim yarın başlıyor Gratis'te yüzde 80 indirim yarın başlıyor

Ancak, bağımsız aday olduğu takdirde 31 Mart seçimlerinde Banaz ilçesinde tüm dengeler alt üst olacak.

Arpacı, kazınamasa bile AK Parti’ye çok oy kaybettireceği ve aradan CHP Adayı Etem Erdem’in sıyrılacağı görüşü yaygın.

Muhabir: Salih KILINÇ