Uşak- İzmir Karayolu üzerinde bulunan ve oldukça yüksek yapılan 2 üst geçitte bulunan yürüyen merdivenlerin yıllardır çalışmaması Uşak halkının sürekli yakınmalarına neden oluyordu.

2014-2019 yılları arasında AK Parti’den Uşak Belediye Başkanı seçilen Nurullah Cahan döneminde yapılan üst geçitlerdeki yürüyen merdivenler kısa bir süre çalışmış, ondan sonra da istikrarlı bir şekilde bir türlü çalışmamıştı.

İkisi de İzmir yolu üzerinde bulunan, birisi Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, diğeri Özel Öztan Hastanesi’ne ve otogara inen üst geçitlere merdivenlerin çalışmaması yüzünden hasta ve yaşlılar çıkmakta zorluk çekiyordu. Üst geçitlerde bulunan asansörlerin de sürekli çalışmaması Uşaklı vatandaşa büyük ızdırap çektiriyordu.

Karahallı’da halk ekmek satışları başladı Karahallı’da halk ekmek satışları başladı

31 Mart yerel seçimlerinde Uşak halkının yüzde 40’nın oylarıyla Uşak Belediye Başkanı seçilen Özkan Yalım, seçim kampanyası döneminde çalışmayan yürüyen merdivenleri aktif hale getireceğinin sözünü vermişti.

Yalım bu sözünü yerine getirmek için harekete geçti. Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Kentimizde bulunan iki üst geçidimizin yürüyen merdivenlerinin aktif hale gelmesi için süreç başladı.

Gerekli tüm görüşmelerin göreve geldikleri günden itibaren yapıldığını söyleyen Başkanımız, en kısa sürede merdivenlerin üstünü de kapatarak kullanım ömrünü uzatacaklarını ifade etti” denildi.

Muhabir: SALİH KILINÇ