Uşak Belediyesi tarafından Birisi 24 bin 898,49 metrekare olan palamutlu tarla, diğeri 61 bin 505, 81metrekare tarla vasıflı olan toplam 86 bin 404, 3 metrekare  iki arsanın, 24 Temmuz Çarşamba günü encümen huzurunda düzenlenecek ihale ile kiraya verileceğinin ilan edilmesinin ardından bölgede bulunan arsalarda bir anda talep patlaması yaşandı. Talebin artması üzerine arsa fiyatları bir anda neredeyse iki, üç katına fırladı.

Yeşil Karaağaç (2)

Yeşil Karaağaç (1)

Yeşil Karaağaç Mahallesi, 2019 yılına kadar köyken daha sonra Uşak Belediyesi’ne bağlanarak Yeşil Karaağaç Mahallesi adını alan yerleşim alanı, zaten göleti ve piknik alanıyla Uşaklıların en çok tercih ettiği bir yerdi.

Uşak’ta 18 Eylül Çarşamba akaryakıt fiyatları Uşak’ta 18 Eylül Çarşamba akaryakıt fiyatları

2019 -2024 yılları arasında AK Parti’den seçilen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, gölet çevresinde düzenlemeler yaptı ve tesisler kurdu. Birçok festival, gece gibi etkinliklerde burada düzenlenmeye başlayınca Yeşil Karaağaç Mahallesi bir anda emlak sektörünün en gözde alanlarından birisi oldu.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’da 19-20 ve 21 Temmuz tarihlerinde ilk kez düzenlenecek olan Uşak Tarhana Festivali’nin burada yapılacağını açıklamıştı.

Son olarak Uşak Belediyesi tarafından kiralama işlemi ile ilgili yapılan duyuruda; “Belediyemize ait, Yeşil Karaağaç Mahallesi 185 ada 57 numaralı parsel ile 257 ada 1 numaralı parsele kayıtlı arazilerin 29 yıllığına sınırlı mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ile kiraya verilmesi işi ihalesi 24.07.2024 Çarşamba günü yapılacaktır” ilanı verdi. Bu ilan, Yeşil Karaağaaç’ta metrekaresi ortalama 600 TL olan arsa fiyatlarının bir anda 1000-1500 liraya fırlamasına neden oldu.

Yeşil Karaağaç’ta jeotermal tarım amacıyla belediye kiralamak istiyor

Belediyenin kiralama ihalesinde dikkat çeken detay; “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi (e) bendi gereğince madde 2’de tanımlı arazi üzerinde 29 yıllığına sınırlı mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve Uşak Belediyesi’nin kullanım hakkına sahip olduğu jeotermal kaynakların kullanacağı zirai faaliyetlerin gerçekleştirilmesini sağlayacak tesislerin yapımı” ibaresi oldu.

Bölgede jeotermal tarım yapılacak olması, arazileri daha da cazip hale getirdi. Bu haberi duyan yatırımcılar, toplu arazi almak için bölgeye hücum etti. Son birkaç yıldır Yeşil Karaağaç Mahallesi ya da eski adıyla Karaağaç köyünde köylülerin ellerinde çok az arsa kaldığı öğrenildi.

Toprağa olanlara da çeşitli mahalle baskısı ve toplumsal baskı yapılarak; “Arsanı sat, şehirden ev alırsın araba alırsın” şeklinde satmaya teşvik edildiği köylüler tarafından dile getiriliyor.

Yeşil Karaağaç (3)

Muhabir: Salih Kılınç