Dünya Mimarlık Günü nedeniyle Uşak Mimarlar Odası, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu ve Saygı Duruşunda bulundu. Mimarlar Odası üyeleri ve CHP Belediye Meclis Üyesi Mimar Çağlar Samancı’nın katılımıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Daha sonra bir basın açıklaması yapan Oda Başkanı Bilge Sevinç Ergenay, “Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi itibari ile kutlanmakta olan Dünya Mimarlık Haftası bu yıl 07 - 13 Ekim 2024 tarihleri arasında Uluslararası Mimarlık Birliği tarafından “Katılımcı Kentsel Tasarımda Gelecek Nesli Güçlendirmek” temasıyla Uluslararası Mimarlar Birliği’ne bağlı 124 ülkede 1 milyondan fazla mimar ile birlikte kutlanacaktır. Belirlenen bu tema ile sürdürülebilir bir gelecek, sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir yapılı çevre kamusal alanlar ve dirençli toplulukların gelişimi için mesleğe yeni başlayan mimarları sürece katkı vermeye teşvik etmeyi hedeflemektedir.

Uşak Mimarlar-1“Depreme dayanıksız yapı stoğu envanterinin çıkarılması gerekiyor.”

Birlik; tüm dünyada kontrolsüz yapılaşma, sosyal, ekonomik ve siyasal krizler, salgın, iklim değişikliği, afetler, yoksulluk ve eşitsizliğin etkilerinin yaşandığı günümüzde enerji verimliliği, sürdürülebilir malzeme kullanımı, çevresel etkilerin azaltılmasının yanı sıra dayanıklı ve sağlam yaşam alanlarının oluşturulmasında mimarların kentlerin ve toplulukların sürece katılımını artırmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda bugün yaşadığımız doğal değerlerini hızla yitiren ülkemiz ve kentimiz de dahil olmak üzere çarpık kentleşmenin önlenmesi, tarihi dokunun korunması, özgün nitelikleri ile geleceğe aktarılması, uzun vadeli çevre politikaları oluşturulması, depreme dayanıksız yapı stoğu envanterinin çıkarılması, sağlıklı ve sürdürülebilir şehircilik için nitelikli yapıların ve kent mekanlarının oluşturulması mimarlar odası ve ilgili sivil toplum kurumlarının yerel yönetimlerle ilişkilerinin kuvvetlendirilmesi, mimari projelerin doğru ve imara uygun denetlenmesi, haksız kazanç ve rekabetin önüne geçilmesi gerekmektedir.

Uşak Mimar“Çocuklarımıza yaşanabilir, mutlu bir kent bırakmak adına çalışıyoruz.”

Emekliliğiniz yanabilir! Son gün 30 Ekim Emekliliğiniz yanabilir! Son gün 30 Ekim

Uşak Mimarlar Odası olarak; her dönemde şehrin ve şehir insanının adaletli şekilde şehircilik, mimarlık ve mühendislik dallarından hizmet alabilmesi için gerek yerel yönetimler düzeyinde gerekse sosyal sorumluluk bilinci ile hareket etmekteyiz. Gelecekte yaşanabilecek her türlü problemin çözümünde paydaş olmak için elimizden geleni yaparak çocuklarımıza yaşanabilir, mutlu bir kent bırakmak adına çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Dolayısıyla eşitliğe dayalı, temel insan hak ve özgürlüklerine dair hiçbir ayrım, mahrumiyet ve kısıtlamanın yaşanmadığı sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek dileğiyle meslektaşlarımızın ve toplumumuzun Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım