Eşme İlçesi Elvanlar Mahallesinde bulunan bir ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Şiddetli rüzgârınetkisiyle bir anda büyüyen yangın,Uşak Orman Şefliği, Eşme Belediyesi, Uşak İl Özel İdaresi ve Uşak İtfaiyesinin gayretleri ile yaklaşık 3 saat sonra tamamen kontrol altına alınabildi.

Yangının söndürülmesi için İtfaiye ekiplerine Uşak Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler ve köylüler de yardım etti. Jandarma birliklerinin yangın esnasında can ve mal güvenliğini sağlamak için bölgede geniş kapsamlı tedbirler aldığı gözlendi.

Kavgada babasını bıçakladı! Kavgada babasını bıçakladı!

Uşak bu yazı hep yangınlarla geçirdi

Bu yaz döneminde Uşak’ın yüzü yangınlardan dolayı bir türlü gülmedi. Uşak valisi Dr. Turan Ergün’ün verdiği bilgilere göre; “İlimizde 35 yangın meydana geldi. Bu 35 yangından 5'i büyük çapta diyebileceğimiz yangınlar. Bunlardan Yenişehir yangınında 53 hektar, Köprübaşı yangınında 745 hektar, Kışla'da 62 hektar, Banaz Kızılcaören yangınında 178 hektar, Karabol yangınında 53 hektar, diğer 30 yangında ise 88 hektara yakın alan zarar gördü. Toplamda, 1176 hektar ormanlık alanımız yangınlar sebebiyle zarar gördü.”

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usak-usak-olali-bu-kadar-yangin-gormedi

Muhabir: Salih KILINÇ