Bugün saat: 15.00 sıralarında tarladaki anızların tutuşmasıyla başlayan yangın saat 18.00 sıralarında kontrol altına alınmışken yenden başladı. Rüzgârın da etkisiyle devam ederek Dereköy’e doğru ilerliyor. Uşak Orman İşletme Şefliği, Eşme Belediyesi itfaiyesi ve köylüler yangını kontrol altına almak için büyük bir çaba gösteriyorlar.

Takmaksnd (4)

Uşak son 15 gündür yangınlardan nefes alamaz hale geldi. Yenişehir, Köprübaşı – Akbulak, Ulubey İlçesi Kışla köyü derken bugün de Eşme ilçesine bağlı Takmak köyünde biçilmiş arazilerde yangın çıktı.

Takmaksnd (2)

Köylülerin bildirdiğine göre, Takmak köyünde içerisinde 70 ağaç bulunan bademlik tamamen kül oldu.

Köylüler yangın nedeni olarak kaçak sondaj çalışmasını gösteriyor

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi’ne açık lamlarda bulunan Takmak köylüleri, yangın nedeni olarak bir tarlada kaçak olarak yapılan ruhsatsız sondaj işlemini gösteriyorlar ve bu konuda ellerinde görüntüler olduğunu iddia ediyorlar.

Tkamkkapk

Fotoğraflarda da yangının başlama noktasının bir sondaj kamyonun bulunduğu yer olduğu açıkça görülüyor. Köylüler yangın başlayınca aracı kullanan kişinin kaçarak bölgeden uzaklaştığını gösteren görüntülerin ellerinde olduğunu iddia ediyor.

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

Takmaksnd (1)

Şu anda yangını söndürmek için ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor.

Takmaksnd (3)

Muhabir: SALİH KILINÇ