Sırbistan’da, 1-7 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası’nda, kadınlar 68 kilogramda ülkemizi temsil eden Uşaklı güreşçi Ayşe Erkan, Polonyalı Karolina Domaszuk’u 10-0 teknik üstünlükle yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Sırbistan’da, düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası’nda adeta desten yazan kadın güreşçilerimiz, U17’de üst üste 2. Kez Avrupa Şampiyonu oldu. U20 Gerkoromen Güreş Milli Takımımızda 10 yıllık bir aradan sonra yine Avrupa Şampiyonu oldu. Şampiyonada Ukrayna birinci, Türkiye ikinci oldu.

Uşak'ın Eşme ilçesinde yaşayan ilimizin gururu  Ayşe Erkan, 2015 yılında akrabasının yönlendirmesiyle Eşme Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde güreşe başladı.

Pehlivan Kız (1)

Uşak’ın çevresindeki güzellikler madencilerin işgali altında Uşak’ın çevresindeki güzellikler madencilerin işgali altında

Güreşte kendisini gösterip, ilk madalyasını 13 yaşında alan Ayşe, 2018 yılında Afyonkarahisar'da düzenlenen Minik Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda 50 kiloda Türkiye üçüncüsü olup, 2019 yılında Bulgaristan'da düzenlenen 15 Yaş Altı Balkan Şampiyonası'nda da 54 kiloda altın madalya kazanmayı başardı.

Daha sonra düzenlenen Türkiye Kadınlar Güreş Şampiyonası'nda 17 yaş altı kategorisi 69 kiloda ve doktorların onayıyla çıktığı bir üst kategori olan 20 yaş altı 68 kiloda da Türkiye şampiyonlukları kazandı.

Muhabir: Salih Kılınç