Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Sivaslı ilçesi Cinoğlu ve Hanoğlu köyleri arasında kalan biçili tarım arazisinde meydana gelen yangın alanına giderek incelemelerde bulundu.

Svslıyngn (6)

Burada yangının kontrol altına alındığını açıklayan Ergün, yangına müdahalede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Ergün, yangına farklı kurumlardan 140 personel ve 51 araçla müdahale edildiğini belirterek, "İnşallah ters yönlü bir rüzgar çıkmadığı sürece şu an hem kontrol altına alındı, hem soğutma çalışmaları başladı. Cinoğlu ve Hanoğlu köylerinin etkilenme ihtimaline karşılık çevrelerinde iş makineleriyle gerekli önlemleri aldık. Yangından herhangi bir yerleşim yeri etkilenmedi. Herhangi bir can kaybı da yok" şeklinde bilgi verdi.

Svslıyngn (4)

Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti

İncelemeler sırasında Vali Ergün'e; Sivaslı Kaymakamı Ayşegül Efe, Uşak Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, AFAD Uşak İl Müdürü Burak Edin, Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Serkan Bilir ve Uşak İl Özel İdaresi Sekreteri Ertan Keleş eşlik etti.

Svslıyngn (1)

Dün, saat 16.30 sıralarında Cinoğlu köyü yakınlarında bir tarlada henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın meşelik alana sıçramış ve Hanoğlu köyüne doğru hızla ilerlemişti.

Svslıyngn (2)

Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 1 helikopter, çok sayıda arasöz ile itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangın yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına alınmıştı.

Svslyngn (7)

Muhabir: SALİH KILINÇ