Ulubey ilçesine doğalgaz temini Uşak ve ilçelerine doğalgaz dağıtım işlemini üstlenen UDAŞ tarafından 2 Temmuz’da düzenlenen sıkıştırılmış doğalgaz alımına bir firma katılınca ihale iptal edilmişti. UDAŞ 25 Temmuz tarihinde ihaleyi yeniledi ve ihaleyi Ulubey ilçesine 1 metreküp doğalgazı 12.17 TL’den taşımayı taahhüt eden Naturalgaz Firması kazandı.

Ancak, firmanın taşımayı taahhüt ettiği metreküpü 12,17’ TL fiyatı tartışmalara neden oldu. Bir görüşe göre UDAŞ hiç kâr almadan bu fiyattan aldığı doğalgazı ilçe halkına dağıtsa doğalgazın metreküp fiyatı 15 TL’yi bulur.

Uşak şehir merkezine dağıtılan doğalgazın metreküpü ise faturalarda vergiler hariç 5,90 TL olarak görülüyor. Ulubey İlçe Belediye Meclisi’nin Jeoloji Mühendisi ve aynı zamanda İnşaat Teknikeri olan CHP’li üyesi Mehmet Can Akbulut, paylaşımında doğalgaz ihalesinin Ulubey Belediyesi ile hiçbir ilgisi olmadığını belirterek, doğalgazın ilçe halkına kaç liraya mal olacağını sordu.

Doğalgaz (1)-1

Ulubey Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Veli Koçlu da ilçe halkının söylentilere inanmamasını isteyerek bir ay sonra doğalgazın ilçeye geleceğini müjdeledi.

“Art niyetli konuşmalara itibar etmeyiniz”

İlçede doğalgaz çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Koçlu, çalışmaların bir ay sonra tamamlanacağını belirtti.

Koçlu, “Sosyal medyada çıkan ve sabote edilen art niyetli olan konuşmalara itibar etmeyiniz. Taşıma ihalesinin sonuçlandığını ve sıkıntı olmadığını hatırlatmak ve bilgilendirmek isterim. Hedefimiz çalışmalarımızı en yakın zamanda ve en az mağduriyetle en kısa zamanda tamamlamak olacaktır. Anlayışınız için teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Doğalgaz (2)

“Ulubeyliler doğalgaz için kaç TL ödeyecek?”

Jeoloji Mühendisi ve İnşaat teknikeri olan Ulubey Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Mehmet Can Akbulut, “Ulubey ilçemize Doğalgaz gelmesinden bizde mutluluk duyuyoruz ancak GNG (Sıkıştırılmış doğalgaz) Satın alma işi UDAŞ tarafından yapılmaktadır. Sanki bu ihaleyi Ulubey Belediyesi yapıyormuş bir algı oluşturmakta, ancak böyle bir şey söz konusu değildir.

UDAŞ firması 02.07.2024 tarihinde Ulubey İlçesi için doğalgaz alım ihalesi açmış tek bir firma girdiği için iptal edilmiş 25.07.2024 tarihinde ihaleyi tekrarlamış ve  Naturalgaz firması ihaleyi almıştır. Yani bu işlemlerle Ulubey Belediyesinin hiçbir bağı yoktur.

İhale şartnamesi gereği bu firma 2024 Ekim ve 2025 Kasım ayları arasında yapacaktır. Peki, bir sorumuz olacak. Ulubey ilçemize taşınacak olan 1metreküp doğalgaz fiyatı 12.17 TL’dir.

Halkımız doğalgazı metreküp fiyatını kaç TL olarak satın alacaktır?  Biz memleketimize yapılan ve yapılacak olumlu bütün yatırımları destekliyoruz” dedi.

Doğalgaz (3)

Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor

Muhabir: Salih Kılınç